hirdetés
hirdetés

Április első hétvégéjén lesz a VinCE Budapest Wine Show

Április első hétvégéjén, 3-án és 4-én tartják a Várkert Bazárban a VinCE Budapest Wine Show-t, ahol több száz bort és pezsgőt lehet megkóstolni.

hirdetés

A szervezők tájékozatása szerint a borkóstolás mellett mesterkurzusokat is tartanak, ezek sorában kiemelt figyelem kíséri az 500 éves Philipponnat Champagne-ház kurzusát, de nagy érdeklődésre számítanak a világklasszis borokat felvonultató mesterkurzusok is.

A különleges borok után érdeklődők a NivCE Fine Wine Barban ritka hazai és külföldi csúcsborokat, champagne-okat és párlatokat vásárolhatnak.

Ebben az évben először tematikus standok is várják a látogatókat. Ilyen lesz például a natúr borokat bemutató sziget is, amely a nemzetközi borvilág egyik legjelentősebb trendjére reflektál. Az organikus borkészítés lényege, hogy a szőlőt nem érik vegyszerek vagy felszívódó rovarirtószer, emellett pedig a borkészítés során nem használnak adalékanyagokat, és odafigyelnek arra, hogy a bor erjedése és érése a lehető legtermészetesebb, beavatkozásmentes módon történjen.  A helyszínen betekintést nyerhetnek az érdeklődők a természetes borok világába és megismerhetik az irányzat úttörő hazai képviselőit, illetve természetesen a natúr borok kóstolására is lesz lehetőség. 

A rendezvényen a magyar családi pincészetek legjavát tömörítő, az idei évben fennállásának 20. születésnapját ünneplő Pannon Bormíves Céh 22 borászatát is megtalálják a látogatók. A Céh tagjai a legmagasabb minőségű borok készítésével egy közösségként támogatják a magyar bortermelés és borkultúra felelősségteljes növekedését és fenntarthatóságát – ez pedig tökéletesen illeszkedik a VinCE által képviselt értékrendbe is.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai