hirdetés
hirdetés

Átszervezi a kormány a Balatoni Fejlesztési Tanácsot

Egy, az Országgyűlés honlapján olvasható friss előterjesztés szerint társelnöki rendszert vezetnek be a Balaton Fejlesztési Tanácsnál, amit eddig dr. Bóka István vezetett. Ráadásul az új társelnök helye biztosabbnak tűnik, mivel őt gyakorlatilag kinevezik erre, amíg a másikat továbbra is választják - írja a Balatontipp.hu.

hirdetés

A területfejlesztési törvény szerint napjainkban az érintett három megye közgyűlésének elnöke, a közgyűlések egy-egy képviselője, az operatív programok végrehajtásáért felelős miniszterek egy-egy képviselője, valamint a területfejlesztés stratégiai tervezéséért felelős miniszter – jelenleg Varga Mihály – képviselője alkotja a testületet. Bóka István az utóbbi képviselőjeként került a testületbe, egyben őt jelölték és választották meg elnökké.

Az Országgyűlés elé most benyújtott javaslat a BFT tagjainak felsorolásánál egy új taggal egészítené ki a területfejlesztési törvényt. A fentieken túl a kormányzati stratégiák kidolgozásának támogatásáért felelős miniszter – jelenleg Gulyás Gergely – képviselőjét is beemeli a testületbe.

A javaslat egyúttal rögzíti azt is, hogy a “Balaton Fejlesztési Tanácsban… az elnöki feladatokat a két elnök mint társelnök látja el, azzal, hogy az egyik elnököt a kormányzati stratégiák kidolgozásának támogatásáért felelős miniszter jelöli ki, a másik elnököt a tanács a tagjai közül választja.” Tehát a Miniszterelnökség nem csak tagot, hanem ezzel egyben társelnököt delegál a jövőben a testületbe. Az indoklás szerint az állam “társelnököt jelöl ki egyedi döntésével, ezzel biztosítva a költségvetési pénzeszközök megfelelő felhasználását”. 

A cikk teljes terjedelmében ITT olvasható.

(forrás: Balatontipp.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk