Bárki megkóstolhatja a nemzeti parkok ízeit

Országosan hét helyszínen várják a Magyar Nemzeti Parkok és a Natúrparkok a helyi ízeket kedvelőket.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Magyarország bővelkedik lenyűgöző szépségű, gazdag természeti és kulturális örökséggel rendelkező vidékekben. A természet és az ember által közösen formált tájaink, a helyi közösségek hétköznapi élete vagy ünnepnapjai kapcsán kialakult hagyományaink, a természetből vett anyagokra építő tárgyi kultúránk kiapadhatatlan forrást nyújtanak a felfedező hajlamú turisták számára.

A nemzeti parkok és a natúrparkok a helyi értékek melletti elkötelezettségének egyik kézzel fogható eredménye ez az ország több pontján egyszerre megvalósuló rendezvény. A közös programsorozathoz az Írottkő Natúrpark Natúrpark ízei – Orsolya-napi vásár és gasztronómiai fesztivál nevű rendezvénye adta az indíttatást, hiszen Orsolya napjára minden íz összeérik, és ideje, hogy az őszi termés egésze pincékbe, kamrákba, hordókba kerüljön.

Ezen a hétvégén az ország több nemzeti parkja és natúrparkja elénk tárja az év során gondosan megtermelt, begyűjtött és feldolgozott terményeit. Megannyi ízű és fajtájú alapanyagból előállított, a tájegységre jellemző ínyenc falatok várják a látogatókat. A hagyományos és a különleges ízek kedvelői sem maradnak éhen, a helyi termékek széles választékából válogathatnak, kóstolhatnak. A gasztronómiai kínálatot a Nemzeti Parki Termék védjegyet elnyert termékek is gazdagítják, melyek védett területeken, garantáltan helyi, kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával készültek. A hétvége programját kézműves kirakodóvásárok, szakvezetéses túrák gazdagítják.

Nagy ízválasztékkal várják a szervezők a Vidékjáró program résztvevőit, akik az októberi hétvége mellett az ősz többi hétvégéjén is szívesen látott vendégek a nemzeti parkok és a natúrparkok területén.


Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.
Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.