hirdetés
hirdetés

Bezár a Planetárium

Június 18-tól hosszabb időre bezár a Népligetben lévő Planetárium. Az épület felújítását nem lehet tovább halasztani. 

hirdetés

Június 18-tól őszig biztosan, de lehet tovább is bezár Magyarország legnagyobb égbolt színháza - derült ki a PestBuda portál cikkéből. 

Az elmúlt két nyáron egy időre már leállt az intézmény, amikor kisebb, halaszthatatlan felújításokat végeztek, de mára balesetveszélyessé vált az épület. A néhány éve bekövetkezett drasztikus időjárás-változás az intézményt sem kíméli, a szerkezetileg hibás, lapos tetőszerkezet ázik. Olyannyira, hogy használhatatlanná vált a ruhatár teljes területe, a női mosdó több fülkéje. De a látogatói körfolyosót és a személyzeti részleget nem lehet lezárni, itt vödröket kerülgetnek az itt dolgozók és a látogatók az esős napokon. A körfolyosón hatszáz égő imitálja a csillagos égboltot, ezek vezetékei miatt a beázás zárlatot, tüzet, áramütést okozhat, amit a munkatársak már nem szeretnének kockáztatni. 

A felújításokhoz szükség van állami támogatásra is, az intézmény vezetői a támogatási igényt már régebben benyújtották és valószínűleg az őszi ülésszakban születhet döntés róla. 

forrás: facebook.com
forrás: facebook.com

(forrás: Pest Buda)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit gondol az idei Utazás kiállításról?

Kiadónk társoldalai