hirdetés
hirdetés

Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé

Koncertekkel, pörköltfőző-versennyel és gyerekprogramokkal is várják az érdeklődőket a Csabai Sörfesztiválon és Csülökparádén június 12. és 15. között Békéscsabán. A fesztivál kísérőrendezvénye a Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítás és Vásár is, amelyen a látogatók megismerkedhetnek a Kárpát-medence jellegzetességeivel, mezőgazdasági termékeivel, sajátosságaival és kézműves értékeivel.

hirdetés

A rendezvényen fellépnek mások mellett a Békéscsabai Jókai Színház művészei, a Csík Zenekar, a Hooligans és a Kaláka, valamint az Edda Művek, Rúzsa Magdi, a Saragossa Band és az R-GO együttes.

Bora Imre, a fesztivál főszervezője az eseményről tartott csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón elmondta: a június 12-i csülökpörköltfőző-versenyen a civil szervezetek méretik meg magukat, 13-án pedig a Békés megyei diákok. A június 14-i versengésen több mint 100 csapat bográcsában rotyog majd a pörkölt, amelyet a szervezőktől kapott 3 egész hátsó csülökből kell elkészíteni. Vasárnap pedig jótékonysági főzőversenyt rendeznek a nagycsaládosok és az Ágota Alapítvány részvételével.

Sörben sem lesz hiány

A négynapos fesztiválon mintegy 100 fajta csapolt sörrel ismerkedhetnek meg a látogatók. A fesztiválon a Borsodi Sörgyár és a Pécsi Sörfőzde erre a fesztiválra gyártott kézműves termékei mellett figyelmet érdemelnek a kisüzemi házi sörfőzdék, de lesznek spanyol, cseh, német, angol és szlovák sörök is. A fesztiválon debütál elsőként a Sümegi Sörfőzde Dínók csemegéje nevű ribizlisöre. A fesztivál söre idén is a Hunyadi Mátyás sör, amelyet barna, meggyes, szilvás, apátsági barna, szűrt, szűretlen és citromos alkoholmentes változatban is megkóstolhatnak az érdeklődők.

Fotó: www.csabaisorfesztival.hu
Fotó: www.csabaisorfesztival.hu

A Békéscsabai Jókai Színház művészei ebben az évben is színes programokkal szórakoztatják a közönséget: a Kolozsvári bíró, a Dzsungel könyve, a Bóbita, a Toldi, valamint az István, a király táncaival és énekeivel. Fekete Péter, a teátrum igazgatója elmondta: vasárnap közös tánctanulást szerveznek az István, a király című előadás táncosaival, majd a színpadon ifjú táncosok mutatkozhatnak be. A fesztivál zárásaként a Fölszállott a páva című tehetségkutató műsor gálaelőadását tekintheti meg a publikum.

A hungarikumok is tiszteletüket teszik

Vasárnap a belépés ingyenes, de a szervezők arra kérik a látogatókat, hogy a belépőjegyre szánt összeget dobják be a bejáratnál elhelyezett gyűjtőkbe, hiszen az összegyűlt felajánlásokból a Békéscsabai Mentőalapítvány részére végtagrögzítő vákuumsínt szeretnének vásárolni. A Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé fővédnöke Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke.

A fesztivál kísérőrendezvénye a Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítás és Vásár, amelyen a látogatók megismerkedhetnek a Kárpát-medence jellegzetességeivel, mezőgazdasági termékeivel, sajátosságaival és kézműves értékeivel - mondta el Farkas Zoltán, a Békés megyei közgyűlés elnöke, a kiállítás védnöke.

A kiállítás fővédnökei Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.

(forrás: Élelmiszer Online/MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai