hirdetés
hirdetés

Ősztől nemzeti tanúsító védjegyet kapnak a fürdők is

Különlegesen zsúfoltak lesznek a fürdők augusztus elsején, amikor állítólag a legtöbb csillagot látjuk az égen. Nézhetjük is, néhány fürdőben akár hajnali négy óráig, kellemes és különleges körülmények között tehetjük, mert pénteken 5. alkalommal startol a strandok éjszakája. Az országban több mint ötven fürdő jelentkezett be erre a lehetőségre. Persze nem mindegyik tart nyitva hajlani négyig, van, amelyik csak éjfélig, érdemes ezért böngészni a honlapjukat.

hirdetés

Erről a Csillaghegyi strandfürdőben tartott sajtótájékoztatót Horváth Viktória, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára, valamint Juhász Szabolcs, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára és Szőke László, Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója.

Mindhárman megegyeztek abban, hogy a hazai turizmus egyik legfontosabb terméke az egészségturizmus. 

Fontos információ, hogy a fürdők kihasználtságának és jövedelmezőségének javítása érdekében a Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére a Nemzetgazdasági Minisztérium tavaly úgy módosította a SZÉP kártya felhasználási szabályait, hogy a fürdőkben 2013 júliusától – hasonlóan a szálláshelyekhez – a kártya mindhárom zsebéről lehessen fizetni, nem csak a harmadik, szabadidő zsebből.

A Magyar Fürdőszövetség felmérése szerint már 2013 nyári hónapjaiban (június-július-augusztusban) 66 százalékkal nőtt a fürdők SZÉP kártya forgalma az egy évvel korábbihoz képest. Míg 2012-ben 1,1 milliárd Ft-ot költöttek a kártyabirtokosok fürdőkben, 2013. év egészében már majdnem a dupláját, 2 milliárd Ft-ot. Látható tehát, hogy a szabályozás változtatása meghozta a várt eredményt.

Nemzeti tanúsító védjegy ősztől

Miért legyenek a szállodák kivételezettek? Juhász Szabolcs, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a szállodákhoz hasonlóan a fürdőket is minősítik. A nemzeti tanúsító védjegyrendszer hozzájárul ahhoz, hogy a vendégek ki tudják választani a számukra legjobb ár-érték arányt nyújtó létesítményeket. Az NGM és a Magyar Fürdőszövetség 1-5 csillaggal minősíti azokat az élményfürdőket, gyógy-, wellness, illetve orvosi wellness fürdőket, strandfürdőket és uszodákat, amelyek csatlakoznak a minősítési rendszerhez.

Október-november folyamán várható az első hivatalos minősítés és remélik, hogy a közel 200 állandó és időszakosan üzemelő fürdőnek legalább harmada csatlakozik.

Szőke László, Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója szerint tavaly a Budapestre érkező 3,9 millió külföldi látogató közül közel másfél millió turista meglátogatta valamelyik budapesti fürdőt. Ez a szám remélhetően növekedik, mert az idén szeptember közepén várható egy nagyobb beruházás. A fejlesztésekről szólva a vezérigazgató ismertette: két hónapon belül mind a hét budapesti termálfürdőnek lesz télen is működő nyitott medencéje. További cél, hogy melegvizes strandokat átalakítsanak egész évben üzemelhető fürdővé. Hosszabb távú koncepció, hogy gyógyszállók épüljenek a fürdők mellé, amelyből jelenleg egy sincsen Budapesten.

A fejlesztésekről szólva a vezérigazgató ismertette: két hónapon belül mind a hét budapesti termálfürdőnek lesz télen is működő nyitott medencéje. További cél, hogy a meleg vizes strandokat átalakítsanak fürdővé, hogy egész évben üzemelhessenek. 

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai