Design/Enteriőr tavaszi szakmai nap

Immár hagyomány, hogy a Bevlo Exkluzív lakástextil és enteriőr társkiállítóival közösen évi két alkalommal az ötcsillagos Boscolóba invitálja szakmai partnereit azért, hogy bemutassa az adott év és a rákövetkező időszak trendjeit, újdonságait a lakberendezés és a belsőépítészet területén. A közös megjelenés célja, hogy magas minőségű és prémiumkategóriás termékcsoportok esszenciája jelenjen meg. A tavaszi konferencián közel 300 belsőépítész, lakberendező és kereskedő vett részt. A nap programja átfogó volt, egymást követték a szakmai előadások a melegburkolattól a hangtechnikán át a kert és kertberendezés témákig. A magyar előadók mellett külföldi designerek előadásai is emelték az amúgy is magas szakmai színvonalat.

A rendezvényt a 2017–2018 időszak nemzetközi textil- és tapétatrendeket bemutató előadás nyitotta. Az előadó Keresztes Szilvia, a Bevlo értékesítési vezetője, aki évről évre átfogó képet ad a trendek alakulásáról, a legújabb innovációkról, kísérletekről, amelyek hatással vannak a trendalkotókra, inspirálják őket. A színes, mozgalmas előadás során betekintést kaphattunk az idei év trendszíneibe, -formáiba és a lenyűgöző textilfelhozatalba. A Bevlo által képviselt nemzetközi márkák élen járnak a világ otthonteremtési kultúrájában.

A Ligne Roset a belváros szívében, exkluzív környezetben mutatja be a különleges designú és egyedi formavilágot képviselő ikonikus bútorait. Mázsi Boglárka designer Megint egy Francia Nő… előadása betekintést adott az aktuális újdonságok mellett a bútorok belső kialakításába. A letisztult design, a modernizmus és az elegancia tükröződik a cég termékeiben.

Az Uniket Bt. különleges előadóval jeleskedett a rendezvényen. Monique Toonen, a TFD Floortile és a Mozenzi Mozaik cégek tulajdonosa a melegburkolatok forradalmáról, praktikus felhasználásáról beszélt és az otthonokban való megjelenítés, tervezhetőség sokoldalúságának bemutatásával segítette a szakmai közönség munkáját. Több újdonsággal is bővült a cég portfóliója. Az egyik a Mozenzi alumínium mozaik család magyarországi piaci megjelenése. A másik a német Infloor szőnyeggyár bemutatása, amely öntapadó modul szőnyegeivel egyedülálló a szőnyegpiacon az egész világon. Harmadik pedig olyan kiegészítő alátétek az Instafloortól, amelyek lehetővé teszik akár kerámia, parketta, szőnyeg vagy vinil hagyományos ragasztó nélküli installálását.

Az Anker szőnyeggyár legújabb, minden szegmenset lefedő hotelkollekciójának megtekintésével egyben a legújabb szőnyeg- trendet is megismerhették az érdeklődők.

A Horányi Lámpacentrum számos márka képviseletét látja el a hazai piacon. Ezen a napon az egyik exkluzív márkájuk, az angol Elstead Lighting Ltd gyár termékei kapták a főszerepet. Az előadó a gyár tulajdonosa, Jonathan Lucas volt. A cég lámpacsaládjai az angol és a modern klasszikus lakberendezésbe illeszthetők. A széles választékból komplett lámpacsaládok bemutatásával segítették a szakmai tervezést, lakberendezést.

A Tubakert első alkalommal mutatkozott be a konferencián. Tuba Péter különleges térlátása, egyedi növényalkalmazása már művészi szintre emeli kertjeit. A növényeket mint térrendezési „tárgyakat” egyedülálló módon alkalmazva mutatott be a portfóliójából kész kerteket, lenyűgözve a hallgatóságot. Kertjeit az óriási sziklák közt megbújó kis patakok, a virágok színharmóniája, az év minden időszakában élő, virágzó növények teszik unikummá. Az előadást követően nem maradt kérdés, hogy miben különbözik a Tubakert az összes kerttől.

A konyhatechnológia csúcsa a minőség és design összhangja. A Miele háztartási gépeibe évről évre a legújabb innovációs vívmányokat építi be. A gépek nyújtotta profizmus minden háziasszony álma. Moger Mónika, a cég kommunikációs menedzsere a Tavaszi fuvallatok a konyhában címmel mutatta be előadásában a belsőépítészeti koncepcióba illeszkedő családokat.

A Bevlo exkluzív külföldi beszállítója a Harlequin cégcsoport. Lynne Dilks export manager az Anthology Deffinition & Harlequin Momentum új kollekcióit prezentálta. A különleges tapéta- és textilkollekció már pár éve sikerrel debütált a magyar piacon. Betekintést nyerhettünk az inspirációtól a megvalósulásig az elkészítés folyamatába. A tervezők munkáját segítve enteriőrökben megjelenítve mutatták be az anyagok és tapéták társítási lehetőségeit. A formák és színek játékával, praktikus ötletekkel a modern lakberendezés térszervezési struktúráját követve hasznos tanácsokkal látták el a szakmai érdeklődőket.

A képzeletedet tükröző innovatív kollekció címmel Laurens Stobbe, az ORAC decor exportmenedzsere zárta az előadások sorát. A cég díszlécprofilrendszere évről évre meg nyeri a külföldi kiállítások nívódíját. Dekorációs és funkcionális díszlécrendszerük a letisztult terekben ugyanolyan jól funkcionál, mint a klasszikus dekoratív lakásbelsőkben. A tavaszi kollekciójuk a modernizmus jegyében került bemutatásra.

Felfedezések kora

A legnagyobb ötlettárat a világ legmenőbb trendügynökségeinek most a természet adta: a körülöttünk lévő vizek, organizmusok, növény- és állatvilág inspirálta a munkájukat. Idén a felfedezések a fő irányvonal a globális trendek területén, mind virtuális, kulturális, természeti téren, mind az univerzum egészét tekintve.

Nézz körül, és onnan meríts!

A tavalyi trendekkel ellentétben (akkor az ember befelé fordulása volt a meghatározó) idén a körülöttünk lévő világ, a vizek élővilágának sokszínűsége, a lebegő, apró mikroorganizmusok, a víz áramlását imitáló selymes, átlátszó, tükröződő, vibráló anyagok kora jött el. A holografikus fények, organikus, sejtelmes minták mind ezt szimbolizálják. A Bevlo gyártóinak, partnereinek termékpalettáján – például Arte, Anthology – már megjelentek ezek a minták, anyagok, díszítések, technológiák. Az anyagok e témához kapcsolódva fénnyel játszók, áttetszők – jacquardok, csipkék és sok-sok selyem.

Bolygónk védelme

Új technológiákat alkalmaznak mindenütt a világban textilfronton: véget ért a szintetikus anyagok dömpingje, helyettük például tintahalból nyert baktérium az alapanyag, amely foszforeszkáló színhatású, lágy fényű és sejtelmes, érdekes tapintású. Összeérnek a mai világban a tárgyak, az öltözködés, a kultúrák közti különbségek elmosódnak, a városi formavilágban nincsenek határok. Tulajdonképpen egy nagy kulturális olvasztótégely a trend, a régi jegyei mai köntösbe öltöznek. Eltűnőben vannak a határozott pigmentszínorgiák, helyettük egybeolvadó, városi árnyalatok ma a divat stílusjegyei, amelyek jól láthatók például az Arte tapétáin.

Irány a Hold!

A Hold felszínének izgalmas ásványai, kőzetei is inspirálták a ma tervezőit, designereit. Hamu- és füstszínek, esszenciális ásványok, durva felületek, kortárs ásványvilág, monokróm színek a meghatározók. Nagy divat és trendinek számít a 3D és 4D hatású anyagok, formák, amikor az anyag életre kel a térben. A Warwick legfrissebb kollekciója jól mutatja ezt az irányt.

Ki, a szabadba!

A természet szeretete, sok-sok zöld, annak minden árnyalata a lakberendezésben, a Horeca terén ma uralkodó trend. A faszerű felületek, a kéregszerű struktúrák, a virágok, magvak formája, az algák, mikroorganizmusok, egysejtűek a menők. A fa mint burkolati elem divatos, az anyagok, a mintázatok mind a természetből merítkeznek, az állatvilág visszaköszön a textúrákban. Az Arte tapétáinál mindez jól kivehető. A fénylő aranyszín, a sejtelmes zöld, a korallszínek, a fa, a növényvilág színei most a divatosak, festéknek pedig az igényes textilcégek pigmentet használnak, amelyet baktériumokból állítanak elő. Ez azért is különleges, mert hő hatására színt változtat, így izgalmas, sokat sejtető, mindig más az összhatás.


Egyetlen lapszám erejéig ismét olvasható a Pesti Est

Egyetlen lapszám erejéig ismét olvasható a Pesti Est 

A lap egy egész generáció számára jelentett első számú tájékozódási forrást, a lapszámot az eredeti szerkesztőség tagjai készítik.
Újabb atlétikai csúcsesemény gazdája lesz Budapest

Újabb atlétikai csúcsesemény gazdája lesz Budapest 

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) újabb esélyt adna Magyarországnak.
Húsvéti szafari Nagykőrösön

Húsvéti szafari Nagykőrösön 

A tavaszi szünet első napján újra kinyitja kapuit Magyarország első és egyetlen autós szafari parkja.
Különleges kápolnát tártak fel Veszprémben

Különleges kápolnát tártak fel Veszprémben 

A 80 éve püspökké szentelt Mindszenty József egykori székhelye is megújul a beruházás során.
Banksy-kiállítás nyílik Budapesten

Banksy-kiállítás nyílik Budapesten 

A művész több mint száz alkotását lehet majd megnézni május 3-tól a Király utcai Komplex Kiállítóteremben.
Túrák és családi programok Székesfehérváron

Túrák és családi programok Székesfehérváron  

Íme a legjobb húsvéti programok és kirándulások a városban a hosszú hétvégén.
XIX. századi borospince az Árpád-kori romok alatt

XIX. századi borospince az Árpád-kori romok alatt 

A Wenckheim-pincét egy domb alá fúrták be, melyen a Csolt nemzetség által emelt monostor romjai állnak.
Milyen legyen a Feneketlen-tó környéke?

Milyen legyen a Feneketlen-tó környéke? 

Az április 30-ig véleményezhető terveken új stégek és a tóval kapcsolatot teremtő sétányok láthatók.
Húsvét a Skanzenben

Húsvét a Skanzenben 

Húsvétvasárnap és hétfőn a régi falusi húsvéti ünnepeket kelti életre a Szabadtéri Néprajzi Múzeum.
Hazai projekt az Új Európai Bauhaus Díj jelöltjei között

Hazai projekt az Új Európai Bauhaus Díj jelöltjei között 

A „Együttműködés a közösségekért" című magyarországi projekt célja egy multifunkcionális tér létrehozása a Józsefvárosban.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.