hirdetés
hirdetés

Díjeső hullott a Budapest Gyógyfürdői Zrt.-re

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. két újabb díjat vehetett át a héten. A Nemzetgazdasági Minisztérium a Társaság legfrissebb beruházásainak elismeréseként a „Díj a sikeres vállalkozásokért” - „A hónap beruházója” díjat adományozta a budapesti fürdőket üzemeltető vállalat részére. A Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda pedig Az Utazó magazin által szervezett szavazáson elnyerte az „Év gyógyfürdője” címet.

hirdetés

A Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett „Díj a sikeres vállalkozásokért” célja, hogy elismerje, ismertté tegye és ösztönözze azokat a Magyarországon működő gazdasági társaságokat, amelyek hozzájárulnak hazánk gazdaságának növekedéséhez, és például szolgálnak sikeres vállalkozások megvalósításához. A díj 2013 óta, havonta kerül átadásra. „A hónap beruházója” elismerésben az a beruházó részesülhet, aki tevékenységével jelentős mértékben hozzájárul a magyar gazdaság és export növekedéséhez, a foglalkoztatottak számának és a hazai beszállítói hányad bővítésére törekszik, diplomával, illetve szakképesítéssel rendelkező munkaerőt foglalkoztat, továbbá az elmúlt hónapokban legalább 5 millió euró értékű új beruházást kezdeményezett. A díjat Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át Szőke László vezérigazgató részére.

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. három jelentős beruházást kezdett meg 2015-ben. A Széchenyi Gyógyfürdőben zajló, 1,5 milliárd Ft értékű gépészeti korszerűsítés a hideg- és termálvizes kutak rekonstrukciója mellett jellemzően az alagsori alapvezetékekre és gépházakra fókuszál. A beruházás 18 hónapon keresztül, folyamatos nyitva tartás mellett valósul meg. 2015. szeptember elején megkezdődött a Paskál fürdő fejlesztése, melynek eredményeként Budapest egy újabb, egész éven át nyitva tartó fürdővel gazdagodik. Az új, 1.400 m2 alapterületű, új fürdőépületben tanmedence, baba medence, gyógymedence, vízi-bár, és kinti-benti élménymedence kerül kialakításra. A fürdő nyitására 2016 júniusában kerül sor. A Palatinus Strandfürdő fejlesztésének elsődleges célja a főépület átfogó felújítása és funkcióbővítése, így többek között sor kerül egy wellness és fitness részleg kialakítására, a szükséges kiszolgálóterek kiépítésére, megújítására és a termálmedence lefedésére.

Az Utazó magazin 2016-ban, 16. alkalommal hirdette meg az elmúlt év legjobb turisztikai szolgáltatóit kereső közvélemény kutatását. Az olvasók és a szakma képviselőinek véleménye alapján az „Év gyógyfürdője” a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által üzemeltetett Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda lett. A méltán világhíres fürdő, mely Brüsszelben a Mini Európa Parkban hazánkat képviseli, 2015-ben közel 1,4 millió vendéget köszönthetett. Az ünnepélyes díjátadásra 2016. február 10-én a Continental Hotel Budapestben megrendezett konferencia keretében került sor.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai