hirdetés
hirdetés

Együttműködésre szólít fel Szombathely az EKF kapcsán

A Vas Megyei Turizmus Szövetség is támogatja Szombathely pályázatát az Európa 2023-as Kulturális Fővárosa címre. 

hirdetés

Egy nyertes pályázat nemcsak a város, hanem környező települések, és az egész megye turizmusára pozitív hatással lenne, ezért nyitottak a közös munkára - hangoztatta.

Hozzátette: a megye turisztikai szervezeteit tömörítő Vas Megyei Turizmus Szövetség szeptemberi ülésén fogja tárgyalni az együttműködés lehetséges konkrét területeit a pályázattal kapcsolatban.

Kondora Bálint szólt arról is, hogy a végéhez közeledik az idei turisztikai főszezon. Ugyan részletes adatok még nem állnak rendelkezésre, de a nagyrendezvények, és a fürdők látogatottságából, valamint a szálláshelyek foglaltságából szavai szerint arra lehet következtetni, hogy a megyében tovább növekedett a vendégforgalom az előző évekhez képest.

"Ez azért is szép eredmény, mivel 2016 is kiemelkedően sikeres év volt a megye turizmusát tekintve. Tavaly több, mint másfél millió vendégéjszakát regisztrálhattak a vasi szállásadók, mely szám idén akár százezres nagyságrenddel is növekedhet" - mondta. 

forrás: facebook.com/ /SzombathelyMJV
forrás: facebook.com/ /SzombathelyMJV

Koczka Tibor, Szombathely kultúráért felelős alpolgármestere szerint Szombathely Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázata úgy lehet igazán erős, ha a térségben élőkkel együtt terveznek, ha a környező településeket is bevonják a munkába.

Úgy gondolom, ez az együttműködés lehetőséget ad arra, hogy Szombathely és közvetlen térsége a nemzetközi turisztikai piacon ne versenytársként, hanem egymást erősítő, segítő partnerként jelenjen meg - hangoztatta.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai