hirdetés
hirdetés

Élelmiszerboltban is lehessen fizetni a SZÉP-kártyán ragadt összegekkel!

Új javaslattal él az MSZP a SZÉP-kártya vendéglátás, szálláshely és rekreáció alszámláin ragadt pénzekkel kapcsolatban: élelmiszer-vásárlásra is lehessen költeni azokat az élelmiszerboltokban, mondta Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese online sajtótájékoztatón, szerdán.

hirdetés

Korábban a párt már javasolta: mivel a járványügyi korlátozások miatt a munkavállalók nem tudják a kártya utóbbi két „zsebében” lévő összegeket elkölteni, lehessen őket meleg étel rendelésére is használni.

Azt is javasolták: a három százalékos szolgáltatási díjat ne kelljen megfizetni a két évnél régebben bent ragadt összegek után.

Varga László országgyűlési képviselő ez ügyben írásbeli kérdéssel fordult az illetékes miniszterhez, de „a kormány szóra sem méltatta a javaslatunkat, a mai napig nem kaptunk választ” – mondta Komjáthi.

A lépés azért lenne indokolt, mert (...) még nem tudjuk, hogy meddig tart a bezártságunk, meddig nem mehetünk éttermekbe, (…) nyaralni, meddig nem tudjuk elkölteni a SZÉP-kártyán beragadt összegeket” – mondta.

„Segítséget kérünk a bajba jutott a munkavállalóknak, a bajba jutott vállalkozásoknak. Nem holnap; ma! De leginkább tegnap!” – hangsúlyozta.

Kiemelte: a Magyar Szocialista Párt szociáldemokrata pártként azt vallja, hogy mindenkinek joga van a biztos megélhetéshez.

„A SZÉP-kártyák alszámláinak felszabadítása segít a munkavállalóknak és segít a bajba jutott vállalkozásoknak, éttermeknek, kifőzdéknek. Ezért azt kérjük a kormánytól, hogy azonnal intézkedjen!” – nyomatékosította.

Azt mondta: várják a parlamenti időszak kezdetét, mert akkor törvényjavaslatban is be tudják nyújtani javaslataikat.

(forrás: Store insider)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai