hirdetés
hirdetés

Elkezdődött az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus

Ünnepi harangszóval és néptáncbemutatóval kezdődött a fővárosban, a Hősök terén az egy héten át tartó rendezvénysorozat.

hirdetés

A megnyitón Erdő Péter esztergom-budapesti érsek köszöntötte az egybegyűlt híveket és politikusokat. A bíboros a szertartás elején úgy fogalmazott: adja Isten, hogy a kongresszus hetében "különösen is átérezzük, hogy Krisztus velünk van az Eucharisztiában, nem hagyja magára az egyházat, a népeket, az emberiséget", számolt be az eseményről az euronews.com hírportál.

Fotó forrása: euronews
Fotó forrása: euronews

Ezt követően Angelo Bagnasco celebrált szent misét. Az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának elnöke elmondta: a járvány idején különösen fontos, hogy a keresztények segítsék egymást érezzék, hogy nincsenek egyedül nem vagy egyedül egy ellenséges világmindenség közepén.

A vasárnapi szertartás egyben a magyar egyházi iskolák évnyitója is volt, valamint 1200 fiatal itt válhatott elsőáldozóvá.

Az előadásokat, szentmiséket, szentségimádásokat, körmenetet és számos más lelki és kulturális programot felvonultató egyhetes világesemény célja az eucharisztia megismerésének és tiszteletének elmélyítése.

A rendezvénysorozat főbb helyszínei a Hősök tere, a Hungexpo, a Szent István-bazilika előtti tér, a Széll Kálmán tér és az Örs vezér tere.

A kongresszus záró szentmiséjét, az úgynevezett statio orbist szeptember 12-én Ferenc pápa mutatja be a Hősök terén. A misére több mint 75 ezer hívő regisztrált, de több százezer emberre számítanak a szervezők.

 

 

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai