Európa legjobb éttermei között díjazták a budapesti Deák St. Kitchen-t

The Ritz-Carlton Budapest’s éttermét, a Deák St. Kitchen-t a legjobb európai étteremnek választották magyar konyha kategóriában a World Luxury Restaurant Awards-on. A 2017-es World Luxury Restaurant Awards díjait július 22-én adták át a vietnámi JW Marriott Hotel Hanoi-ban. 

A Deák St. Kitchen 2016 áprilisában nyitotta meg kapuit, és azóta is hazai ihletésű fogásokkal és a nemzetközi konyha közkedvelt remekeivel várja vendégeit.

A World Luxury Restaurant Awards a gasztronómia világának egyik legnagyobb presztízsű elismerése. A díjak jelöltjei top kategóriás éttermek közül kerülnek ki, belső kialakításuk, az ételeik minősége és szolgáltatásuk színvonal alapján. 

A díjra többek között vendégek, ételkritikusok, blogerrek és szakértők jelölhetik az éttermeket.

A jelölést követő szavazás alkalmával – melyben az iparági szakértők mellett a vendégek is részt vesznek -, számos tényezőt figyelembe vesznek, mint például a kulináris élmény, a márka, elhelyezkedés, vendégélmény és elégedettség, szolgáltatások és felszereltség, dizájn, étel- és italkínálat. 

“Rendkívül büszkék vagyunk, hogy a Deák St. Kitchen-t jelölték és díjazták a World Luxury Restaurant Awards-on. Az elismerés megerősíti csapatunkat abban, hogy sikerült különleges élményt teremteni vendégeinknek, akik értékelik törekvésünket, hogy a magyar fogásokat innovatív megközelítéssel gondoljuk újra” - mondta Pieter Teune, The Ritz-Carlton, Budapest F&B menedzsere.


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.