hirdetés
hirdetés

Ez lesz az új miskolci fürdő neve

Az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő a korábban vártnál előbb elkészülhet.

 

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

Már több mint egy éve zajlik a Miskolctapolcai Strandfürdő második ütemének az építése. A leendő élményfürdő majd egész évben üzemel és nyolc beltéri, valamint két kültéri medencét foglal magában. Miután a fedett rész miatt értelmét veszti a “strandfürdő” elnevezés, ezért új nevet kellett találni a fürdőnek. Ennek kapcsán az utolsó körbe négy márkanév került, amelyekről szavazni is lehetett.

A választék a következő volt: Platán Élményfürdő, Ellipsum Élményfürdő, Benetis Élményfürdő és Miskolctapolca Élmény- és Strandfürdő. A múlt  héten tartották a fürdő bokrétaünnepségét (azaz már elkészült az épület tartószerkezete), s ezen Veres Pál, Miskolc polgármestere bejelentette, hogy a fürdő neve a két legjobbnak ítélt ötlet összevonásából született: azaz az Ellipsum Élményfürdőből és a Miskolctapolca Élmény- és Strandfürdőből lett Ellipsum Élmény- és Strandfürdő lesz. Az Ellipsum név egyébként arra utal, hogy öt, ellipszis alakú épületből áll majd az élményfürdő. A polgármester a néven kívül azt is elárulta, hogy jól halad az építkezés, ezért a tervezettnél korábban átadhatják a fürdőkomplexumot. Ez azt jelenti, hogy akár már a télen megnyithatják az Ellipsumot.

“Bízom abban, hogy a fürdőkomplexum új jelképe lesz Miskolcnak” – említette Veres Pál, aki szerint a város vonzerejét jelentősen növelik a vízi attrakciók. A legkorszerűbb technológiai megoldásokat felvonultató, modern létesítmény nemzetközi szinten is kiemelkedik a fürdőkomplexumok mezőnyéből. “A következő 10 évben a legfontosabb kitörési pontok egyike a turizmus, idegenforgalom és vendéglátás, ebben is szeretnének előrelépni” – mondta Veres Pál, aki hozzátette, hogy nemcsak a vendégéjszakák, de a külföldi turisták számában is jelentős javulás elérése a cél és ebben komoly szerepet szánnak az új fürdőnek.

(forrás: Termál Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai