hirdetés
hirdetés

Ezek a sportesemények dobhatják meg idén a turizmust Magyarországon

2020-ban is több olyan nemzetközi sportesemény várható Magyarországon, amelyek nem csak a sportot kedvelők, de a vendéglátásban, turizmusban dolgozók kedvét is feldobhatják. 

hirdetés

Egy-egy rendezvény ugyanis látogatók tíz-, vagy százezreit vonzzák, és többségük külföldről érkezik. A Magyar GDP mintegy 7 százaléka a turizmusból származik, ezért ezek a sportesemények turisztikai szempontból is kiemelt jelentőségűek.

Időrendben haladva hozzánk legközelebb a 2020-as Fed-kupa női tenisz csapatvilágbajnokság döntője áll, A tornát 2020. április 14–19. között Budapesten, a Papp László Budapest Sportarénában fedett salakpályán rendezik 12 nemzet válogatottja részvételével.

Május 9-én Magyarország ad otthont a világ egyik legnagyobb közúti kerékpáros versenye, a Giro d’Italia rajtjának, a mezőny idén Budapestről rajtol, majd ugyanitt rendeznek időfutamot, ezt követően Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa is vendégül látja a több, mint száz kerékpáros részvételével zajló, közel három hetes viadalt. Ez a tizennegyedik alkalom, hogy a Giro nem Olaszországban indul.

Nem sokkal később már a vizes sportok szerelmesei szurkolhatnak, mivel május 11-étől rendezik meg Budapesten a 2020-as úszó Európa-bajnokságot.

A focirajongók sem maradnak szórakozás nélkül, idén Európa-bajnokságot tartanak több helyszínen is, amelybe Budapest is bekapcsolódik. A Puskás Arénában az F csoport mérkőzései mellett nyolcaddöntőt is rendeznek.

Budapest mellett Szeged is szerephez jut, a csongrádi megyeszékhelyen rendezik meg júliusban a gyorsasági kajak-kenu világbajnokságot.

A sor végére egy 34 éve visszatérő rendezvényt hagytunk, a Forma-1 újra visszatér a Hungaroringre: a száguldó cirkusz idén az augusztus 2-i hétvégén látogat el Mogyoródra a helyi vendéglátó egységek nagy örömére.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai