hirdetés
hirdetés

Felmérés a turisztikai intézményrendszerről és az MTÜ szerepéről

Kutatást, országos felmérést indít Magyarország egyik legnagyobb térségi szakmai szervezete, a Vas Megyei Turizmus Szövetség (VMTSZ) a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a VOSZ, turisztikai szakértők, egyetemek, szakmai szövetségek és a TDM-szervezetek bevonásával Magyarország hosszútávon sikeres turizmusgazdasága, turisztikai intézményrendszere megteremtésének feltételeiről.

hirdetés

A kutatás mindenek előtt fel kívánja mérni a Magyar Turisztikai Ügynökség felállítása óta eltelt időszakban született, turizmussal kapcsolatos rendelkezések szakmai megalapozottságát és támogatottságát, az intézkedések lehetséges következményeit, a szakma által az államtól (el)várt szabályozási kérdéseket.

A tervek szerint a felmérés vizsgálja a turisztikai fejlesztésekre vonatkozó pályázatok feltételrendszerét és lehetséges hatásait, a turisztikai vállalkozások és szakmai szervezetek fejlesztésének és fenntarthatóságának intézményesített lehetőségeit.

A kezdeményezők célja, hogy nyilvános szakmai vitát indítson a hazai, nemzetközileg is versenyképes, márkázható turisztikai desztinációkat, kiemelt turisztikai térségeket illetően. A VMTSZ elnöke, Balogh Károly kérdésünkre elmondta, hogy április hónapban lesz elérhető a szakmai közönség számára a kérdőív. Amint ez megtörténik, arról értesítjük olvasóinkat. 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai