hirdetés
hirdetés

Utazás - Felújítás előtt hazánk egyedülálló látványossága

Hamarosan felújítják az egyetlen, a középkorból épen maradt cisztercita apátságunkat Bélapátfalván.

hirdetés

Az 1232-ben alapított apátságban hazánk egyik legrégebbi templomi orgonáján csendülnek fel a barokk dallamok egy-egy koncert vagy szentmise alkalmával. Egyre több vendég kíváncsi az egyedülálló vonzerőre. 2014-ben 2900-an, tavaly viszont már 13 ezren keresték fel. Az apátság hamarosan új arcát mutatja majd, nagyszabású fejlesztés keretében újul meg.

A túrázást kedvelőknek a város hátteréül szolgáló Bélkő hegy fehér mészkőszikláival minden évszakban kihagyhatatlan útvonal. 816 méter magasan fekvő csúcsára Magyarország egyetlen komplex típusú tanösvénye vezet fel. A hegyet az extrém sportok kedvelői is felfedezték köztük a vertikálfutás hívei a 800 méteres szintkülönbségnek köszönhetően és itt található az ország egyetlen hegyi driftpályája is.

2020-ban több izgalmas újdonsággal készül a település a vendégek fogadására, a Szilvásváraddal kötött együttműködési megállapodásunknak köszönhetően pedig még tovább bővül a turisztikai palettájuk. Szomszédoló-barangoló nevű közös pontgyűjtő játékuk reményeik szerint sokak kedvence lesz az idei turisztikai szezonban.

Szilvásváradon évi 600-700 ezer látogató fordul meg egy évben. Tavaly a vendégéjszakák száma elérte a 130 ezret a településen. Tavaly megépült a településen a Lipicai Lovasközpont a Kincsem Nemzeti Lovasprogram keretében mintegy 6,8 milliárd forintból, amely idén számos országos és nemzetközi lovasrendezvénynek ad majd helyszínt: leginkább díjugrató, díjlovagló és fogathajtó versenyeknek.

Júliusban új gasztronómiai termelői kiállítással gazdagodik Szilvásvárad programkínálata, amelynek a helyben tenyésztett pisztráng lesz a főszereplője és szintén júliusban idén először rendeznek fesztivált a Szalajka-völgy fölötti istállóskői ősemberbarlang tematikája köré.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai