hirdetés
hirdetés

Fűszerezz háttérzenével!

Flamenco zenével sok paellát adhatunk el, a sanzonok mellett jól csúsznak a francia borok, egy zenei trükkel pedig egészséges étkezésre ösztönözhetjük a vendégeinket. Kutatások szerint a zene ugyanis képes befolyásolni az ízérzékelést. A hazai dalszerzők a Zenéveljobb.hu oldalon segítik a vendéglátó vállalkozókat a megfelelő lejátszási lista összeállításában.

hirdetés

Megdöbbentő, milyen sokoldalú a háttérzene hatása: befolyásolja a hangulatot, a vásárlói döntéseket, a munkakedvet, sőt még az ízérzékelést is. Az éttermekben a megfelelő látvány-és hangzásvilág a vendégélmény elengedhetetlen része. Ha az ételeink és a zene passzolnak egymáshoz, akkor az élmény fokozódik.

A háttérzenével az ételválasztásra is hatást gyakorolhatunk. Párizst idéző dallamok hatására hajlamosabb a vendég francia bort rendelni, ha pedig spanyol gitár szól, jobban megkívánja a spanyol fogásokat.

 

Friss kutatások összefüggést találtak a háttérzene és az ízérzékelés között is: a dalok befolyásolhatják azt, hogy mennyire érzünk édesnek vagy sósnak egy ételt. Praktikusan ez azt jelenti, hogy a magasabb hangok, vidám dallamok hallatán a kevesebb cukorral készült süteményeket, italokat is édesebbnek érezzük.

Háttérzenével kapcsolatos további tippek a Zenéveljobb.hu oldalon.

 Bezárni kényszerült, szünetelteti a zeneszolgáltatást, más változás állt be? Kérjük, jelentse az Artisjusnál pár kattintással: https://bit.ly/ujranyitas Később tud fizetni? Jelezze a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mailcímen!

(X)

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai