hirdetés
hirdetés

Geopark: magyar-szlovák turisztikai fejlesztés

Fejlesztik a nógrádi és a Bükk-vidéki geoparkok turizmusát.Képzés is indul, szakkönyv is lesz.

hirdetés

Szlovák-magyar határon átnyúló együttműködési program keretében fejlesztik a Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geopark és az aspiráns Bükk-vidék Geopark turizmusát, áll a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) tájékoztatásában.

Bükki Nemzeti Park / Fotó: hu.wikipedia.org
Bükki Nemzeti Park / Fotó: hu.wikipedia.org

A közlés szerint a GEOTOP pályázatnak köszönhetően mintegy 188 ezer euró (több mint 65 millió forint) segíti a túrahálózat bővítését, új tanösvény kialakítását és a túravezetők képzését
A szlovák és magyar területeken új szolgáltatásokat vezetnek be, a geoparkok értékeiről képzési anyag és módszertani kézikönyv is készül, írták.
Az oktatók mellett - akik a geoparkokat akár tanórákon, akár valóságos kirándulás formájában mutathatják be - a térség turisztikai vállalkozói is képzésben részesülhetnek, hogy szélesebb körű tájékoztatást tudjak adni vendégeiknek. 
A Nógrád megyében és dél-Szlovákiában, valamint Heves megyében működő geoparkok túrahálózatát egy határon átnyúló tanösvény kialakításával kötik össze, egy nyomvonalon pedig interaktív tanösvényt alakítanak ki. Az új útvonalat és a térségek 70 értékes földtani helyszíneit mobilapplikációban is rögzítik.
    

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai