Három új üzletet nyit Budapesten a Cserpes

Mintegy 40 millió forint beruházással három újabb budapesti üzletet nyit a jövő év elején a kapuvári, főleg tejtermékeket előállító Cserpes Sajtműhely Kft.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Cserpes István tulajdonos elmondta, átrendeződött a piac, mivel tavasz óta nem elérhetők a termékeik a Lipóti Pékség üzleteiben, annak tulajdonosa ugyanis felmondta a szerződésüket.

„Tudomásul vettük a döntést, építjük tovább a saját piacunkat" - fogalmazott, mivel az együttműködés megszűntével kiesett a forgalomból egy jelentős rész, a fogyasztóknak az a rétege, amelyik útközben vásárolt a pékségekben. Ezt a hiányt nem lehet piacokon lévő üzletekkel pótolni - emelte ki a vállalkozó.

Kifejtette, az újabb fővárosi boltok kis alapterületű, „gyors elérésű üzletek" lesznek, ahol a tejtermékek mellett szendvicsalapokat, péksüteményt is kínálnak majd.

A társaság az első tejivót 2012-ben alakította ki, ma négyet üzemeltet Budapesten. A cég a fővárosban huszonkét piaci bolttal is rendelkezik, ezek mellett mintegy 50 autóból álló járműflottájuk van, amellyel vidékre szállítanak. A 16 évvel ezelőtt alapított, mintegy hetvenféle árut gyártó vállalkozás az idén 150 millió forintból a kapuvári telephelyen egy 1350 négyzetméter alapterületű hűtőraktárt is épített.

Cserpes István kifejtette: a cég naponta 20-25 ezer liter tejet vásárol, elsősorban környékbeli, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyei termelőktől. A legnagyobb mennyiség joghurtból fogy, átlagosan mintegy 30 ezer pohárral naponta, de jelentős a tejföl és a tej iránti kereslet is, illetve napi 20 ezer Túró Rudit is eladnak.

A kft.-nek 350 alkalmazottja van, ennek fele Kapuváron dolgozik. A cég nettó árbevétele 2015-ben mintegy 4,2 milliárd forint volt, idén azonban ennél kevesebbre számítanak a piaci átrendeződés miatt - mondta Cserpes István.

Jövőre egyrészt a működési hatékonyság növelését tűzték ki célul, például munkaszervezési átalakítással, gépesítéssel, a termékek előállítása ugyanis túlnyomórészt kézi munkaerővel történik. További termékfejlesztéseket is terveznek. Idén többek között a laktózmentes tej, tejföl, joghurt volt az újdonság a termékkínálatban, valamint a visszaváltható üveges csomagolás a műanyag helyett. Ezt az orosházi üveggyárral együttműködve valósították meg.

Forrás: Élelmiszer Online/MTI


Már ragaszkodnak az otthoni munkavégzéshez a munkavállalók

Már ragaszkodnak az otthoni munkavégzéshez a munkavállalók 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.
Esztergom megnyitotta az idei rendezvényszezont

Esztergom megnyitotta az idei rendezvényszezont 

Esztergom minden korábbinál színesebb rendezvényszezont nyit az idei évben.
Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón

Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón 

A fesztivál során immár negyedszerre osztották ki a rangos NEB díjakat, amelyek innovatív és fenntartható európai projekteket díjaznak
Megmutatják magukat Gyenesdiás rejtett kincsei

Megmutatják magukat Gyenesdiás rejtett kincsei 

Gyenesdiás, a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfaluja méltán híres díjnyertes strandjairól, de igazi élmények a parton túl is felfedezhetők.
Idén új helyszínen folytatódik a Szeláví! Fesztivál

Idén új helyszínen folytatódik a Szeláví! Fesztivál 

Barátok, nyáresti koncertek, koccintás az élet apró örömeire és kirándulások a Dunakanyar egyik legszebb helyén
Helyzetjelentés a munkaerőpiacról: fluktuáció, munkaerő-kereslet, passzív leépítés, átképzés

Helyzetjelentés a munkaerőpiacról: fluktuáció, munkaerő-kereslet, passzív leépítés, átképzés 

Mérséklődött a fluktuáció, de a HoReCa-szektorra alapvetően ez még nem jellemző. Friss munkaerő piaci elemzés - fontos megállapításokkal.
Futóverseny és koncertek - jön az EU-napi futás

Futóverseny és koncertek - jön az EU-napi futás 

Szabó Balázs Bandája, a Carson Coma Akusztik Trió és a Lázár tesók is fellépnek május 12-én az idei Európa-napon.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.