hirdetés
hirdetés

Háromszáz tájház nyitja meg kapuit

Közvetlenül ötvennél is több, közvetve viszont mintegy háromszáz tájház mutatja be késő őszig tartó programjait a hétvégi tájházak napja rendezvényen.

hirdetés

Az eseményhez csatlakozó intézmények országszerte kedvezményes vagy díjmentes belépőkkel várják a vendégeket, és szakvezetéssel mutatják be a népi emlékeket őrző kiállításokat, az egykori falusi, tanyasi életmódot felidéző gyűjteményeket.

Sok helyen hagyományőrző csoportok lépnek föl, és kézműipari termékeket lehet megtekinteni, vásárolni, illetve fogyasztani - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Megismerhetjük a magyarság múltját

A programsorozat alkalmat nyújt a magyarság múltjának megismerésére, a régiek által fölhalmozott tudásanyag, és az ezt őrző szokásrendszer újragondolására.

A Magyarországi Tájházak Szövetsége által szervezett hétvége Szent György ünnepéhez kötődik, ahhoz az időszakhoz, amely április végén a tavaszi megújulást hozza. A paraszti kultúrában április 24. összekapcsolódott a természet ébredésével, az állatkihajtással is, ezért is választotta a szövetség a Szent György napot követő hétvégét arra, hogy az egyes intézmények megnyissák kapuikat a látogatók előtt.

A kétnapos országos rendezvénysorozat központi megnyitó ünnepségét a hajdúszoboszlói gazdaházban tartják szombat délelőtt.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk