hirdetés
hirdetés

Havazás - fennakadások a közlekedésben

Jelentős fennakadásokat okozott a közlekedésben a december eleji havazás, a MÁV és a BKK járatai késnek, a repülőgépek földi kiszolgálás lelassult.

hirdetés

123rtf
123rtf

Hétfő délelőttig több centiméter friss hótakaró lepte be Budapestet és okozott jelentős fennakadásokat a közösségi közlekedésben. A MÁV tájékoztatása szerint a téli időjárás miatt nehézkes a váltóállítás a Nyugati pályaudvaron, emiatt a legtöbb innen induló, vagy ide érkező vonat jelentős késéssel közlekedik. Nem ritka a 2 órás késés sem, több járatot a MÁV a nagyobb torlódás elkerülése érdekében nem indított el.

A BKK járatai közül elsősorban a hegyvidéken közlekedő járatok érintettek, egyes járatok késéssel, mások terelve közlekednek. A havazás elálltával a helyzet folyamatosan javul.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője közleménye szerint éjjel készültséget rendeltek el, a havas szolgálat a repülőgépek fogadására és indítására alkalmas állapotban tartotta a futópályákat és a gurulóutakat. A gépek földi kiszolgálása azonban lelassult, a járatok késve indulhatnak, részben az ilyenkor kötelező jégtelenítés miatt is.

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai