Hogyan lesz nekem Wi-Fi holnapra?

Az online egyéni foglalások arányának ugrásszerű emelkedésével kiemelkedően fontossá váltak egy szálláshely, étterem vendégértékelései. A látogatók foglalás előtt olyan oldalak értékeléseit böngészik, mint a Tripadvisor, a Booking vagy éppen a Roomforum. Gondolta volna, hogy az egyik legfontosabb értékelési szempont a megfelelő Wi-Fi kapcsolat? (X)

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Legyen szó családi nyaralásról, gyógyterápiáról vagy csak egy esti vacsoráról, a vendégek a legjobbat keresik – a szobai textíliáktól kezdve az éttermi ételeken keresztül az internetkapcsolattal bezárólag mindenben. Akár a programokat böngészik a közelben, akár a vacsora fotóit töltik fel közösségi oldalukra, ezt szeretnék a lehető legkényelmesebben, hátradőlve, vezeték nélkül, de nagy sebességgel megtenni. Megfelelnek-e ennek a szempontnak a hazai szállodák, éttermek – erről kérdeztük Dr. Kilbertus Viktort, a szállodai Wi-Fi rendszerek vezető gyártója, a TP-Link szakértőjét.

Mennyire felelnek meg a magyarországi szállodák, éttermek a mai vendégigényeknek a Wi-Fi kapcsolat területén?

- Pozitív fejleményként kijelenthető, hogy az elmúlt évek fejlesztéseinek, a Kisfaludy Programnak és az üzemeltetők erőfeszítéseinek köszönhetően ma már nagyítóval kell keresnünk a Wi-Fi szolgáltatást nem kínáló szálláshelyeket. Az éttermek többségében is ma már alapvető szolgáltatás a vendég Wi-Fi.

A visszajelzések alapján mennyire elégedettek a vendégek a Wi-Fi szolgáltatással?

- A tendencia ellentétes a Wi-Fi elérés terjedésével: a vendégek mind nagyobb igényeket támasztanak az internetkapcsolattal szemben, ezzel azonban a hagyományos, otthoni használatra szánt internetmegosztásra szolgáló eszközök nem tudtak lépést tartani. Pontosan ezért a vendégértékelésekben a Wi-Fi-vel való elégedettség szintje évek óta csökken.

Miben térnek el az olyan rendszerek, mint a TP-Link Omada Szálloda Wi-Fi és Omada Étterem Wi-Fi a hagyományos Wi-Fi eszközöktől?

- Először is teljes lefedettséget biztosítanak több eszköz segítségével. Úgy kell elképzelni egy Omada Wi-Fi hálózatot, mint egy esernyőt, melyet igény szerinti számú készülék biztosít. Az ernyő alatt mindenhol egységesen ugyanazt a hálózatot használja a vendég. Kap egy jelszót – akár tartózkodása időkorlátjával – és mindegy, hol és milyen eszközről kíván böngészni, biztosan lesz kapcsolata. Megfelelő beállításokkal megelőzhető, hogy egy vendég a szálloda, étterem teljes internetsebességét „elhasználja”, így minden látogató megfelelő minőségű internethez jut.

De a vendég még mindig panaszkodhat...

- Természetesen, ezzel minden szállodavezető, étteremtulajdonos tisztában van. Ilyenkor azonban partnereink országos hálózatával távsegítséggel is tudunk segíteni, a vendég pedig olyan különleges bánásmódot tapasztal, ami saját otthoni internetszolgáltatójától elképzelhetetlen lenne.

Ismerve milyen nehéz ma megfelelő vállalkozót találni, mennyi idő egy ilyen rendszer kiépítése az igények megfogalmazásától?

- A TP-Link több tucat Omada partnere folyamatosan készenlétben áll, így bármikor egy héten belül ingyenesen fel tudjuk mérni az igényeket és két héten belül telepíteni tudunk egy szállodai vagy éttermi hálózatot. Természetesen az eszközök csomagban is megvásárolhatók, amennyiben rendelkezésre áll informatikai személyzet a telepítéshez. Maga a telepítés nem vesz több időt igénybe 1-2 napnál, és rendszerint a vendégek zavarása nélkül is elvégezhető.

Éljen a Turizmus Online olvasóinak szóló extra 15%-os kedvezménnyel!

A TP-Link weboldalán még többet megtudhat a TP-Link Omada Panzió Wi-Fi és TP-Link Omada Étterem Wi-Fi szolgáltatásainkról, és a kedvezményes kupont is megtalálja!

{youtube|id=a97VxjWRmhg}

(X)


Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón

Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón 

A fesztivál során immár negyedszerre osztották ki a rangos NEB díjakat, amelyek innovatív és fenntartható európai projekteket díjaznak
Megmutatják magukat Gyenesdiás rejtett kincsei

Megmutatják magukat Gyenesdiás rejtett kincsei 

Gyenesdiás, a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfaluja méltán híres díjnyertes strandjairól, de igazi élmények a parton túl is felfedezhetők.
Idén új helyszínen folytatódik a Szeláví! Fesztivál

Idén új helyszínen folytatódik a Szeláví! Fesztivál 

Barátok, nyáresti koncertek, koccintás az élet apró örömeire és kirándulások a Dunakanyar egyik legszebb helyén
Helyzetjelentés a munkaerőpiacról: fluktuáció, munkaerő-kereslet, passzív leépítés, átképzés

Helyzetjelentés a munkaerőpiacról: fluktuáció, munkaerő-kereslet, passzív leépítés, átképzés 

Mérséklődött a fluktuáció, de a HoReCa-szektorra alapvetően ez még nem jellemző. Friss munkaerő piaci elemzés - fontos megállapításokkal.
Futóverseny és koncertek - jön az EU-napi futás

Futóverseny és koncertek - jön az EU-napi futás 

Szabó Balázs Bandája, a Carson Coma Akusztik Trió és a Lázár tesók is fellépnek május 12-én az idei Európa-napon.
Személyi hír házunk tájáról

Személyi hír házunk tájáról 

Kedves Olvasónk! Aki figyelemmel kíséri szakmai oldalunkat, napi hírleveleinket - láthatja, olvashatja, tudhatja, hogy új szerkesztő érkezett hozzánk Szöllősi Tímea személyében.
Őzek és manók lakhelye a medvehagymától illatos Bakony

Őzek és manók lakhelye a medvehagymától illatos Bakony 

A környék turisztikai célpontjait bejárva feltárul előttünk az időtlen természet és az évszázados történelem
Szintet lép a Csak a Mentes rendezvény

Szintet lép a Csak a Mentes rendezvény 

Új, az eddiginél nagyobb helyszínen, több, mint hetven kiállítóval április 20-21-én rendezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivált.
Szigetcsép legfurcsább versenyét, a Hucul ösvényt idén is megrendezik

Szigetcsép legfurcsább versenyét, a Hucul ösvényt idén is megrendezik 

Szigetcsépen mindig van program, májusban például egy lovasverseny színesíti a mindennapokat.
Göncz Árpád és Fenyő János autóklasszikusai érkeznek Szegedre

Göncz Árpád és Fenyő János autóklasszikusai érkeznek Szegedre 

Száz különleges Mercedes, száz izgalmas történet .

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.