Idén szintet lép a Skanzen

Az új 500 fős rendezvényteremmel, incentive csoportok számára is ideális programokkal és egy hamarosan nyíló 100 fős szállodával vetné meg a lábát a rendezvénypiacon a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum.

"A Skanzen nagy előnye, hogy amellett, hogy élő módon mutatja be a teljes Kárpát-medence sokszáz éves épített örökségét, autentikus és minőségi alternatív programokat is képes felvonultatni - emelte ki a Skanzenben található szolgáltató egységek vezetője, Aranyos Sándor a Magyar Beutaztatók Szövetségének tanulmányútján. A létesítmény az egyéni látogatók mellett egyre inkább épít a szabadidős és incentive csoportokra, esküvőkre, céges rendezvényekre, csapatépítő tréningekre. Idén még nagyobb szerepet szánnak a fogadóépületben működő kávézónak a "Resti"-nek, amely két teraszával egybenyitva 120 fős rendezvényeknek nyújthat kellemes, nosztalgikus helyszínt egy XIX.századi vidéki vasútállomás kulisszáival.

"Az elmúlt két évben megújult a Jászárokszállásról átmentett, 1800-as évekből származó, ma már étteremként működő fogadó, amelyben immár 150-160 főt tudunk egyszerre vendégül látni elsősorban magyaros konyhával, de kérésre a nemzetközi ételeket is el tudjuk készíteni. Újdonságként szeretnénk bevezetni, hogy egy úgynevezett gasztrojeggyel  csak ebédelni is bejöhessenek csoportok a Skanzenbe . Az egyéni vendégek önkiszolgáló módon 3-5 fogásból válogatva tudnak minden nap étkezni - tudtuk meg a marketingért és értékesítésért felelős Sándor Kingától.

A Fogadó szomszédságában, azzal egybenyithatóan épült fel tavaly a Vigadó, egy széksorosan 500, körasztalosan 350 főt befogadó rendezvényterem, amely megörökölte és csodásan újrahasznosította az egykori Vidámpark dodzsempályájának muzeális faszerkezetét. Szimpatikus megoldás, hogy a majd 100 éves gerendázathoz szabták az épületet. A Vigadóval szembeni hatalmas területen egy különálló rendezvénysátor is felállítható.

A csoportoknak szóló bevált programjaik között szerepel az egyórás sétával egybekötött ebéd vagy a gulyásfőzés és a borkóstolás. Népszerű látogatóprogramjuk csoportok számára a kóstolóval és kézműves tevékenységgel színesített másfél-két órás séta is a múzeum területén tárlatvezetéssel, akár angol nyelven is. "Mivel a Skanzen hatalmas területet ölel fel, ennyi idő alatt csak egy tájegységet lehet teljeskörűen bejárni, és leginkább a Kisalföld alkalmas arra, hogy átfogó képet nyújtson a külföldiek számára. Az az idegenvezető, aki rendszerint maga kalauzolja a területen az utasait és elmélyült tudást szeretne szerezni a Skanzen látnivalóiról, részt vehet egy 4 alkalmas továbbképzésen is a múzeum szervezésében. A magyar fajtákat bemutató állattartó tanya új lóval gyarapodott, amely hamarosan lovaskocsit is húzhat majd. Ez az attrakció sokáig hiányzott a palettáról. A nagy távolságok miatt a közel 60 hektáron a fogat mellett jó választás a múzeum kerékpárparkja és a saját bicikli is" - tudtuk meg Róna Kriszta rendezvényszervezőtől.

A múzeum legújabb szolgáltatásával, a kovászos kenyérsütéssel az incentive csoportokat is garantáltan el lehet varázsolni. Aki egyszer meghallgatja Ormós Gabriella szavait és végignézi, hogyan készíti nagyanyáink módszerével a kenyeret, soha többé nem akarja nagyipari, élesztős hamisítványokkal mérgezni magát. A kóstolóval is egybekötött "show" végén pedig mindenki buzgón teheti el a tőle kapott profi kovászt, hogy otthon maga süsse vele a napi betevőt. A program angol nyelven is rendelhető.

Nemsokára saját szálláshelye is lesz a múzeumnak. A mellette épülő kétszintes hotel a Skanzen üzemeltetése alá tartozik majd. Alsó szintjén kétágyas szobák, köztük akadálymentesített szoba és nászutasok lakosztályok lesznek, a felső emeleten pedig négy férőhelyes, emeletes ágyas szobák kapnak helyet. A ház erőssége a színvonalas közösségi terek lesznek.

A szabadtéri múzeum hétfőtől vasárnapig tart nyitva, de megállapodás esetén hétfőnként is tudnak csoportokat, eseményeket fogadni. A vendégeket elsősorban ebédre várják, de a csoportokat igény szerint vacsorával is ki tudják szolgálni.

 

 

Forrás: Turizmus Online


Újabb atlétikai csúcsesemény gazdája lesz Budapest

Újabb atlétikai csúcsesemény gazdája lesz Budapest 

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) újabb esélyt adna Magyarországnak.
Húsvéti szafari Nagykőrösön

Húsvéti szafari Nagykőrösön 

A tavaszi szünet első napján újra kinyitja kapuit Magyarország első és egyetlen autós szafari parkja.
Különleges kápolnát tártak fel Veszprémben

Különleges kápolnát tártak fel Veszprémben 

A 80 éve püspökké szentelt Mindszenty József egykori székhelye is megújul a beruházás során.
Banksy-kiállítás nyílik Budapesten

Banksy-kiállítás nyílik Budapesten 

A művész több mint száz alkotását lehet majd megnézni május 3-tól a Király utcai Komplex Kiállítóteremben.
Túrák és családi programok Székesfehérváron

Túrák és családi programok Székesfehérváron  

Íme a legjobb húsvéti programok és kirándulások a városban a hosszú hétvégén.
XIX. századi borospince az Árpád-kori romok alatt

XIX. századi borospince az Árpád-kori romok alatt 

A Wenckheim-pincét egy domb alá fúrták be, melyen a Csolt nemzetség által emelt monostor romjai állnak.
Milyen legyen a Feneketlen-tó környéke?

Milyen legyen a Feneketlen-tó környéke? 

Az április 30-ig véleményezhető terveken új stégek és a tóval kapcsolatot teremtő sétányok láthatók.
Húsvét a Skanzenben

Húsvét a Skanzenben 

Húsvétvasárnap és hétfőn a régi falusi húsvéti ünnepeket kelti életre a Szabadtéri Néprajzi Múzeum.
Hazai projekt az Új Európai Bauhaus Díj jelöltjei között

Hazai projekt az Új Európai Bauhaus Díj jelöltjei között 

A „Együttműködés a közösségekért" című magyarországi projekt célja egy multifunkcionális tér létrehozása a Józsefvárosban.
Váratlan helyről érkezett segítség a budapesti beutazó turizmushoz

Váratlan helyről érkezett segítség a budapesti beutazó turizmushoz 

A brit nézők körében közel két évtizede töretlenül népszerű BBC-műsor, "A Gyakornok" versenyzői legutóbb a magyar főváros turisztikai kínálatát is népszerűsítve versenyeztek egymással.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.