hirdetés

Idén új kategóriával bővül az Év Szállása verseny

Harmadszor rendezik meg az Év Szállása versenyt, melynek keretében a hazai települések, illetve közel 9 ezer belföldi és 125 ezer külföldi szálláshely száll ringbe. A megmérettetés idén új kategóriával bővül, a legnépszerűbb wellness-szálláshely külön díjat kap. A végső sorrend a magyar utazók által megosztott mintegy 320 ezer vendégvélemény, valamint a Magyar Turizmus Zrt.-t is képviselő szakmai zsűri véleménye alapján alakul ki. 

hirdetés

A Szallas.hu 2013 óta harmadik alkalommal hirdeti meg a legjobb szálláshelyeket, illetve a turisztikai szempontból legvonzóbb településeket elismerő Év Szállása versenyt. A díjakat közel 320 ezer vendégértékelés, a szálláshelyekre és településekre leadott voksok, valamint a szakmai zsűri véleménye alapján ítélik oda. „Két év tapasztalata alapján elmondhatjuk, hogy az Év Szállása díj nem pusztán a vitrint gazdagítja. Vendégeink a foglalás során előnyben részesítik a díjazottakat, ami átlagon felüli kihasználtságot hoz a szálláshely-tulajdonosoknak” – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezetője.

A közel 9 ezer hazai szálláshely 4 fő kategóriában – 4-5 csillagos hotel, 1-3 csillagos szálloda, panzió, valamint apartman, vendégház és hostel – versenyez, míg az 5 kontinensre kiterjedő külföldi kínálatban egy fődíj kerül kiosztásra. A minőségi, népszerűségi és szakmai díjak mellett két különleges tematika is elismerést hoz majd két szálláshelynek. „Tavaly vezettük be a Családbarát díjat, hogy segítsük a belföldi foglalások jelentős részét adó kisgyermekesek választását. Idén e mellé érkezik a Wellness díj, mely a fürdőzős, szaunázós helyek legnépszerűbbjét hivatott méltányolni” – mondta Szigetvári József.

Az Év Szállása 2014-ben a felsőtárkányi Bambara Hotel lett
Az Év Szállása 2014-ben a felsőtárkányi Bambara Hotel lett

Hol bővült legjobban a turizmus?

Immár hagyomány, hogy a szálláshelyek mellett a hazai települések is ringbe szállnak. Az Év Turisztikai települése díjat a magyar utazók szavazatai alapján ítéli oda a zsűri. Az Év Turisztikai Attrakciója elismerést pedig az a település kapja, ahol egy év alatt a legnagyobb növekedést mérték a Szallas.hu szakemberei a szálláshelyek kihasználtsága terén.

A zsűrit idén Maráczi Gábor, a Magyar Turizmus Zrt. stratégiai igazgatója, Horváth Vilmos, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezetője, Szántó Zoltán, a Turizmus Trend főszerkesztője, Vályi-Nagy Erika, a Kismama magazin felelős szerkesztője, valamint Hegedűs Attila, a BDO ügyvezető igazgatója képviseli.

Az Év Szállása verseny 2015. november 6-ig tart, ezt követően a szakmai zsűri kiértékeli az eredményeket, és a november 26-ai díjátadó gálán nyilvánosságra hozza a nyerteseket.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Az új szabályokat figyelembe véve változnak-e Önöknél az árak?

Kiadónk társoldalai