hirdetés
hirdetés

Indul a Strandfejlesztés 4. üteme

Indul a Strandfejlesztési Program negyedik üteme, jelentette be a zánkai strandon július utolsó napján Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója.

hirdetés

Folytatódik a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által 2017-ben elindított Strandfejlesztési Program, szeptembertől 3 milliárd forint keretösszeggel nyílnak meg források Magyarország szabadvízi strandjainak megújítására a Balatonnál, a Duna mentén, a Tiszánál, a Tiszatónál és a Velencei-tónál, jelentette be Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója a Balaton északi partjának egyik településén, Zánkán.

(balról jobbra) Guller Zoltán, Szentkirályi Alexandra, Filep Miklós
(balról jobbra) Guller Zoltán, Szentkirályi Alexandra, Filep Miklós
 

Filep Miklós, Zánka polgármesterének köszöntője után Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő elmondta, 400 ezer magyar család megélhetését biztosítja hazánkban a turizmus - ez került most mélyrepülésbe a vírus okozta válság  miatt. Elmondta még, belföldön szabadon és biztonságosan útra kelhetünk, megismerhetünk új helyeket, és felfedezhetünk rejtett kincseket. Az MTÜ ezt az élményszerzést segíti azzal, hogy támogatja a vendégfogadás feltételeit javító fejlesztéseket.

Elhangzott még, 2017-ben indították el a Strandfejlesztési Programot, amelynek célja, hogy 2030-ig az összes szabadvízi strand megújuljon. A több lépésben megvalósuló fejlesztések eredményeként országszerte európai színvonalú, azonos szolgáltatási minőséget biztosító, családbarát, akadálymentes fürdőhelyek fogadják majd mind a helyben élő magyar családokat, mind az oda látogató turistákat.

Az eddig három ütemben zajló strandfejlesztési program részleteit Guller Zoltán mutatta be. Az első ütemben, a 2018-as strandszezonra megújult közel 40 balatoni település 55 fizetős strandja, 2 milliárd forintos támogatással. A második ütemben 43 szabadstrand fejlesztésére kaptak vízparti települések összesen közel 4,4 milliárd támogatást, amelyben a balatoni, a dunakanyari és a Tisza-tavi szabadstrandok jutottak korábban nem látott fejlesztési lehetőségekhez. Az idei, harmadik ütem keretében  90 strand kapott 3 milliárd forintos támogatást a Balatonnál, a Dunakanyarban, a Tiszánál, a Tisza-tónál és a Velencei-tónál.

Valamint  a vezérigazgató bejelentette, hogy a mai nappal indul a Strandfejlesztési Program 4. üteme, amelynek keretében újabb 3 milliárd forintot biztosít a Kormány arra, hogy Magyarország szabadvízi strandjai megújuljanak a Balatonnál, a Duna mentén, a Tiszánál, a Tisza-tónál és a Velencei-tónál. Ezúttal 80-100 strand felújítására nyílik lehetőség. Elmondta még, hogy a pályázat benyújtására szeptemberben lesz lehetőség, a pályázat tájékoztatója már elérhető a kisfaludypprogram.hu weboldalon.

Végezetül az is elhangzott, júliusban a belföldi turisták száma meghaladta az 1,2 milliót, ez magasabb volt az egy évvel korábbinál, ami elég biztató adat a hazai turizmus feléledése érdekében.

(forrás: MTÜ / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai