hirdetés
hirdetés

Indul az év legnagyobb üzleti rendezvénye

A Külgazdasági és Külügyminisztériummal fennálló együttműködés szerint, Budapest, mint házigazdaváros képviseletében, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) üdvözli és tájékoztatja a szeptember 9-12. között az ITU Telecom World 2019 világkonferencia látogatóit. A rendezvényen közel 130 országból több mint 5.000 látogató vesz részt, így ez az egyik legnagyobb üzleti rendezvény Budapesten az idén.

hirdetés

Az ITU Telecom World a kormányok, ipari szervezetek és kkv-k globális érdeklődésre számot tartó technológiai rendezvénye. A világkonferencia újabb lehetőség a BFTK számára a magyar főváros népszerűsítésére, valamint kulturális és turisztikai szolgáltatásainak értékesítésére a nemzetközi piacon. Magyarország már nem először rendez globális távközlési konferenciát: a 2015-ös budapesti ITU Telecom World pozitív visszajelzései alapján a kormányzat sikeresen pályázott az újbóli rendezésre. Egy ilyen világkonferencia a modern, innovatív Magyarország- és Budapest-kép erősítése révén közvetlen és közvetett gazdasági-turisztikai haszonnal is jár.

Az idei konferencia fő témái a mesterséges intelligencia, a digitális pénzügyi szolgáltatások, az okos városok és az 5G, a különböző témákat az innováció és a konnektivitás fogja össze. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a Budapestinfo Point munkatársai fogadják és tájékoztatják az eseményre érkező külföldi vendégeket, akik már érkezésüket követően hozzájutnak az itt tartózkodásukhoz szükséges kulcsinformációkhoz. A konferencia helyszíne a Hungexpo, ahol az ITU tematikus pavilonokban mutatja be a legújabb technológiai ötleteket, a bevált gyakorlatokat, valamint adott technológiák sikeres felhasználását olyan konkrét témákban, mint az intelligens városok, műholdak vagy az e-kormányzat.

A Hungexpo G pavilonjában, központi helyen felépülő Magyarország standra is kitelepülő Budapestinfo Point további tájékoztatást nyújt a látogatóknak, hogy a kiállítás külföldi vendégei tartalmas programokkal és élményekkel gazdagodva válhassanak Budapest „nagyköveteivé”. A standon Budapest Card – kedvezményeket adó városkártya – vásárlására is lehetőség nyílik.

Az ITU konferencia újabb kapcsolódási pontokat szolgáltat a Smart Budapest jövőkép megvalósítása irányába: Budapest a rendezés jogával, az innovációs tapasztalatcserével nagyszerű esélyt kap arra, hogy a városvezetők által vízionált célrendszert egy optimális ütemezés mellett sikerüljön realizálni. A Fővárosi Közgyűlés 2017. januárjában fogadta el a „Smart Budapest – Budapest Okos Város Jövőképe” tanulmányt, amelynek célja, hogy egységes keretrendszert adjon az „intelligens város” jegyében indított fejlesztéseknek, víziója pedig egy élhetőbb főváros megteremtése.

A tanulmány nem kisebb célt tűz ki a városvezetés elé, mint hogy 2030-ra Budapestet a térség tudásközpontjává fejlessze, ehhez illeszkedve pedig fontos részcélként jelenik meg a nemzetközi konferenciák, workshopok fővárosba vonzása, a konferenciaturizmus fejlesztése. Az ITU arra számít, hogy a budapesti rendezvényen közel 130 országból mintegy 5-6 ezer üzletember vesz részt: a felépülő 25-30 nemzeti pavilonban összesen több mint 200 kormányzati és vállalati vezetőt látnak vendégül, köztük 30-50 miniszter megjelenésére számítanak.

A szeptember 12-éig nyitva tartó kiállítás magyar állampolgárok részére előzetes regisztráció után ingyenesen látogatható.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai