Jelentkezzen a Corvinus turizmus-menedzsment mesterképzésére

A Budapesti Corvinus Egyetem 2018 februárjában állami finanszírozású turizmus-menedzsment mesterképzést indít. A négy féléves képzés a desztinációk, illetve a profitorientált vállalkozások menedzsmentjére és marketingjére helyezi a hangsúlyt, utóbbiban az online és digitális média kiemelt szerepet kap. 

A Corvinus Gazdálkodástudományi Karán szervezett turizmus-menedzsment képzés erősségeit a stratégiai és az operatív munkában egyaránt jól kamatoztatható, erős menedzsment és marketing kompetenciák, a gyakorlatorientált képzés, a projektfeladatok és a terepkutatások jelentik.

„A Corvinus turizmus-menedzsment mesterszakán célunk az, hogy az általános közgazdasági és turizmus menedzsment elméleti alapokat a gyakorlatba átültessük, ezért tudatosan keressük azokat a lehetőségeket, ahol hallgatóink megszerzett tudásukat valós feladatokban tesztelhetik” – mondja Dr. Michalkó Gábor, szakfelelős.

„Az elmúlt években számos iparági partnerrel, többek között a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-vel, a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal, az egykori Forster Központtal, számos szállodalánccal és étteremmel vagy éppenséggel önkormányzatokkal, mint például az egyetemnek otthont adó Ferencváros Önkormányzatával alakítottunk ki kutatásban és turisztikai tanácsadásban jártas oktató kollégáinkkal együttműködést annak érdekében, hogy éles feladatok, valós projektek révén hallgatóink mind koncepcióalkotási, mind taktikai feladattervezési feladatokban kipróbálhassák magukat.”

A képzésre való jelentkezés november 15-ig nyújtható be. További részletek ITT olvashatók. 

(x)

 


Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját

Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját 

A veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről.
15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői

15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői 

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben

Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben 

Május 12-én, vasárnap rendezi az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" a tavaszi Nevelőszülők Találkozóját, ahová mindenkit sok szeretettel várnak.
Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.
Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.