Jól alakult a vendégéjszakák száma a Közép-dunántúli régióban

A január-szeptember időszakban 3,5 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma a Közép-dunántúli régióban az előző év hasonló időszakához képest - hangzott el a Magyar Turizmus Zrt. Közép-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága keddi székesfehérvári sajtótájékoztatóján.

Lencsés Tamara regionális marketing igazgató elmondta, hogy a vendégek száma 2,9 százalékkal, az átlagos tartózkodási idő 0,6 százalékkal nőtt tavalyhoz képest. A 339 407 vendég a kereskedelmi szálláshelyeken 809 201 vendégéjszakát töltött el.

A legfontosabb küldő piac továbbra is Németország, megelőzve Ausztriát, Hollandiát, Szlovákiát és Csehországot.

A szálláshelyeken a legtöbb vendégéjszakát a Velencei-tónál (18,1 százalék), Székesfehérváron (11,4 százalék) és Tatán (11,2 százalék) töltötték el.

Az igazgató közölte, hogy 2016 a Gasztroélmények éve lesz, a bor és a gasztronómia pedig a Közép-dunántúli régió egyik leginkább fejlődő szegmense, ezért év végén 100 ezer példányban megjelentetik a térség Bor és gasztronómiai térképét. Emellett a kulturális, illetve az aktív- és szabadidős turizmusra fókuszálnak: jövőre szeretnének egy kastélyokat és kastélykerteket bemutató tematikus kiadványt, illetve egy kerékpárutakat bemutató térképet megjelentetni.

Az MTI kérdésére F. Szegő Krisztina a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy augusztus végéig a városban 20 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma 2014-hez képest. Úgy vélte, a jelentős növekedéshez az egyre színvonalasabb rendezvények és fesztiválok, valamint Székesfehérvár utóbbi években végzett infrastrukturális fejlesztései is hozzájárulnak.

Forrás: MTI


Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját

Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját 

A veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről.
Sok magyar hitelből nyaral idén - árstop nem lesz a balatoni szolgáltatók esetén

Sok magyar hitelből nyaral idén - árstop nem lesz a balatoni szolgáltatók esetén 

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben

Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben 

Május 12-én, vasárnap rendezi az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" a tavaszi Nevelőszülők Találkozóját, ahová mindenkit sok szeretettel várnak.
Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.
Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.