hirdetés
hirdetés

Jön a Budapesti Oldtimer Show

A XVI. budapesti Oldtimer Show október 8-10. hétvégén kerül megrendezésre a Magyar Vasúttörténeti Park és a Víztorony Park összevont, 10 hektáros területeken.

hirdetés

Autentikus helyszínen, gőzmozdony füstben nosztalgiázhatnak a látogatók. Tavaly bevezetett második átjáró segítségével jobb lett az átjárhatóság a két park között. Az októberre halasztott dátum miatt a programkínálat bővül: az Oldtimer Show kiállítás és a szokásos kiegészítő programjai mellett lesz „Kolbászvásár” is.

Különleges kiállítási tárgy lesz a Szent István koronáját szállító „aranykocsi”, benne a szent-korona másolattal, ami a West csarnokban látható. 

 

16. alkalommal kerül megrendezésre a budapesti Oldtimer Show. A helyszín ismét a Magyar Vasúttörténeti Park. Az olcsóbb pénteki jeggyel főként a nyugdíjas látogatóknak szeretnének a szervezők kedvezni. P 

A show látogatói részére ismét meghirdetik a „Retro Öltözködési Stílus Verseny”-t! Ez a verseny kötetlen, minden látogató részt vehet rajta, aki retro ruhában érkezik a parkba. Mindhárom rendezvénynapon 2-2 ajándékot ítélünk oda a legeredetibb stílusú, régi korok ruhájában érkező látogató párnak.

Az Oldtimer Show családbarát rendezvény. A belépőjegy megváltása után a rendezvény területén sok ingyenesen igénybe vehető játékot helyeznek el a gyerekeknek. bungee gumiasztalok és légvár a főbejárat közeli gyepen, arcfestés és népmese foglalkozás a Vasútikocsi színpadon, íjászat és airsoft lövészet a katonatáboroknál, kézműves foglalkoztató a Tájház mellett, régi termelő eszközök kipróbálása (kukorica morzsoló, daráló, stb…) a Tájház előtt, termények etetése az állatkákkal a karámoknál, állatsimogató 30 állattal. Ismét lesz a nagy parkban tűzoltóruhába öltözős, tűzoltás imitáció a gyerekeknek.

A tavalyi évhez hasonlóan 2021-ben ismét lesz „Kolbászvásár” és „Kézműves vásár” a hagyományőrzés jegyében. A kézműves ételekből és italokból a „Gasztro” utcában, a „Kolbász” utcában és a „Vásártér”-en lehet majd kóstolgatni és vásárolni -közvetlenül a termelőktől. A kis és a nagy parkban felállított sütödékben házias és disznótoros finomságokat lehet fogyasztani.

 

 

(forrás: Turizmus Online )
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai