Jön a IV. Országos Gunst András Portásverseny

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége mint kezdeményező, a Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesületével együttműködve, 2016 őszén negyedik alkalommal ismét megrendezi az Országos Portásversenyt.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A verseny célja

  • Felhívni a figyelmet a szakmai tudás, a jó minőségű szolgáltatás fontosságára,
  • Tanulási lehetőséget nyújtani a fiatal szakemberek részére,
  • Felhívni a közvélemény figyelmét a szállodás szakma, azon belül a portások, recepciósok tevékenységének fontosságára, PR

A verseny résztvevői

  • Olyan 5 * szállodában dolgozó 35 év alatti portás-, illetve recepciós szakemberek, akik legalább középfokú végzettséggel, s 2 idegen nyelv tárgyalási szintű ismeretével rendelkeznek, s az MSZÉSZ tagszállodáiban dolgoznak.
  • Olyan 3 - 4 * szállodában dolgozó 35 év alatti portás-, illetve recepciós szakemberek, akik legalább középfokú végzettséggel, s 1 idegen nyelv tárgyalási szintű ismeretével rendelkeznek, s az MSZÉSZ tagszállodáiban dolgoznak.
  • A választott idegen nyelv valamelyik Európában széles körben használt nyelv - angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol - lehet.
  • Egy szállodából legfeljebb 3 fő jelentkezhet.
  • Aranykulcsos portás jelentkezésére nincs lehetőség.
  • A jelentkezés az MSZÉSZ Titkárságán történik írásban (info@hah.hu), a tagszálloda igazgatójának ajánlásával. A jelentkezéshez csatolni kell egy szakmai önéletrajzot a nyelvismeret feltüntetésével, illetve elérhetőséget (mobil szám, e-mail cím), valamint a részvételi díj befizetéséről szóló igazolást.
  • A verseny részvételi díja személyenként 10.000 Ft + ÁFA, ami a Magyar Szállodaszövetség Szolgáltató Kft. 11795009-29909489-00000000 számú bankszámlájára történő átutalással egyenlíthető ki. A részvételi díj előzetes befizetése nélkül a jelentkezés nem érvényes.
  • Jelentkezési határidő: 2016. augusztus 31.

A verseny lebonyolítása

  • A verseny elődöntőkből és döntőből áll. Az 5* szállodákból jelentkezők részére egy elődöntőt, a 3-4* szállodákból jelentkezők részére az MSZÉSZ 7 régiójában külön-külön tartunk elődöntőt amennyiben 1-1 régióból a jelentkezők száma eléri a 10-et. Amennyiben ennél kevesebben jelentkeznek, akkor az elődöntőket több régió összevonásával rendezzük a Szövetség valamelyik tagszállodájában, míg a döntőre Budapesten, egy később meghatározásra kerülő szállodában kerül sor.
  • Az 5* szállodákból jelentkezők közül az elődöntő 6 legjobb résztvevője, míg a régiónkénti elődöntőkből a 2 legjobb eredményt elérő juthat a döntőbe.
  • A verseny írásos tesztből és szóbeli - magyar és idegen nyelven lebonyolított - vizsgából áll.
  • A teszt 5 témakörben - általános műveltség; helyi kulturális, régiós és nemzeti turisztikai; gasztronómiai; szállodai; protokoll ismeretek - összeállított kérdésekből áll. Az mehet szóbeli vizsgára, aki legalább 80 %-ra teljesítette az írásbeli tesztet.
  • A szóbeli vizsga 2 részből áll: a zsűri által feltett szakmai kérdésekre adott válaszból – pl. az adott régió turisztikai, gasztronómiai kínálatának, a versenyző szállodájának bemutatása, városnézési program összeállítás stb. -, illetve idegen nyelven lebonyolított szakmai témákra irányuló beszélgetésből.
  • A szóbeli teljesítmények értékelése - 1-10 pont között terjedő - pontozással történik, amit a zsűri 5 tagja külön-külön végez, s az összesített pontszám adja a versenyző eredményét. (A jobb teljesítményhez magasabb pontszám párosul.)
  • A zsűri 5 tagból áll a következők szerint: 1 fő a régióvezető, 1 fő egy gyakorló szállodaigazgató az adott régióból, 1 fő az MSZÉSZ, 2 fő az Aranykulcs képviseletében.

A verseny ütemezése

  • Az elődöntők helyszíneiről és időpontjairól 2016. szeptember első hetében adunk tájékoztatást.
  • Az elődöntőket hétfő-csütörtöki napokon, 10,00 és 16,00 óra között rendezzük meg, a jelentkezőket erről külön értesítjük.
  • A döntőt 2016 október második felében, vagy novemberben, egy budapesti MSZÉSZ tagszállodában tartjuk, amelynek helyszínét és kezdési időpontját később határozzuk meg.


Díjak

  • A döntőben a 3 legjobb eredményt elérő versenyző az MSZÉSZ-től „diplomát” kap.
  • Az I. helyezettet az Aranykulcs Egyesület tagjává fogadja.
  • Az egyéb díjakról, különdíjakról később adunk tájékoztatást.

Forrás: MSZÉSZ


Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.