hirdetés
hirdetés

Karanténfestményekből kiállítás

Méghozzá nem is akárhol: egy hajdanán disznó- és tyúkólként funkcionáló épületben alakították ki Dörgicsén azt a minikiállítótermet, ahol Bér Rudino, Barcsay-díjas festőművész kiállítása látható.

hirdetés

A kiállítás mindössze három hétig látogatható: augusztus 26-án bezár. És mint a művész elmondta, főként azokat a képeit hozta jelenlegi lakhelyéről, Balatonudvariból át, a közeli Dörgicsére, amelyeket a kényszerű bezártság idején, a karantén alatt alkotott.

A művész a minikiállítóteremben gyakran a műveit saját maga mutatja meg
A művész a minikiállítóteremben gyakran a műveit saját maga mutatja meg
 

Rudino negyedik generációs festőművész. Nemcsak édesapja (Bér Rudolf) volt a közelmúlt híres képzőművésze, hanem nagyapja, sőt dédapja is egész életében vásznakra dolgozott.

Tulajdonképpen a dörgicsei kiállítás ötlete egy baráti látogatás során fogant, a hely gazdája ajánlotta fel minikiállítóhelyiségét a pár hetes bemutató alkalmára.

Aki augusztus 26-ig a Balaton-felvidékre látogat, érdemes felkeresnie a helyi (ajándék könyvekkel megtöltött!) buszmegálló szomszédságában található Ól Galériát, mert Bér Rudino alkotásai révén különleges élményben lehet része. Szinte érezheti minden egyes alkotásnál a képek üzenetét: nem tudjuk, mit hoz a jövő, bizonytalan a ma, és a holnap is erősen kérdéses.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai