hirdetés
hirdetés

Karcagra költözik a milánói sámándob

A csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg, hogy Karcag városa kapja a pavilont. Az eredetileg Szombathelyen felállítandó, a kijelölt határidő után el nem bontott pavilont az olaszok is megvették volna.

hirdetés

Az karcagi újjáépítéssel a kormány a 100 százalékos állami tulajdonú Kárpát-Alpok Zrt-t bízza meg. A Zrt a Carpathia Nemzeti Kreatív Gazdaságfejlesztő és Innovációs Kft. jogutódja. Ennek a cégnek a felügyelőbizottságában tevékenykedett a BÁV korábbi vezérigazgatója, Vitézy András valamint Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő. 

Az újjáépítéshez Karcag város önkormányzata felajánlja a területet. Az infrastruktúra kiépítése, a területrendezés, közművesítés, parkolók kialakítása, buszmegálló építése, parkosítás valamint a szükséges engedélyek beszerzése az önkormányzatra hárul. De szükséges feladatok ők jelelölik ki és kötik meg az ehhez szükséges szerződéseket is.

Az újjáépítéshez további 1 milliárd állami pénzt biztosítanak. Erről a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. gondoskodik. Az MNV tavaly már mintegy 1,4 milliárdos apanázst adott a Zrt-nek.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai