hirdetés
hirdetés

Kerozin ár, valutaárfolyamok, a bruttó ár, közvetítői jutalékok

Június 20-án folytatódott a MUISZ immár hagyományos szakmai rendezvénysorozata, a MUISZ reggelik sora.Élénk érdeklődés és aktivitás kísérte az eseményt. A több mint 50 utazásszervezőt dr. Erdei Bálint a MUISZ elnöke köszöntötte, őszinte, nyílt konzultációra buzdítva a jelenlevőket - tudtuk meg pénteken a MUISZ-tól-

hirdetés

Elsőként dr. Gyenizse Dorottya a MUISZ jogi és etikai bizottságának vezetője az európai uniós csomagtúra utazási irányelv utazásszervezőket érintő kérdéseiről adott átfogó tájékoztatót, valamint összefoglalta a MUISZ etikai kódexének megújítását célzó munka jelen állását.

A programot a rendezvény háziasszonya dr. Békefi Veronika a MUISZ kiutaztató bizottságának vezetője folytatta, aki elsősorban az összefogásra, az álláspontok egyeztetésének erejére és szükségességére hívta fel az utazásszervező tagszervezetek figyelmét. Különösen időszerű és nélkülözhetetlen a hatékony együttműködés a mostanihoz hasonló helyzetekben, amikor különböző területeken kell jelentős változásokkal szembenézni, változásokat lekövetni. Ilyen feladatokból akad bőven, így pl. a kerozin ár emelkedése, a valutaárfolyamok ingadozása, a bruttó ár kérdése, az utazásközvetítői jutalékok körüli viták, az utazásközvetítők/szervezők által nyújtott egyéni kedvezmények megítélése. Külön kiemelte a GDPR miatti tennivalókat, amelyek nem zárulhatnak le új vagy megújított szabályok elkészítésével, hanem a továbbiakban is folyamatos nyomonkövetést, ha kell módosítást igényelnek.

Ezt követően Lengyel Márk, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) képviseletében mutatta be a módosított biztosítási törvény kaucióval kapcsolatos változásait.

A felmerült kérdéseket interaktív módon vitatták meg a résztvevők, s a nyitva marad témákat az illetékesek megkeresésével a későbbiekben válaszolja meg a MUISZ:

A rendezvény tanulságai alapján Békefi Veronika végül felvetette, hogy az új irányelv alkalmazása kapcsán szerzett tapasztalatokra érdemes és hasznos lenne visszatérni egy ismételt fórum keretében, amire a kora őszi időpontot javasolta.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai