hirdetés
hirdetés

Kormánygépként üzemelhet tovább az utolsó Malév-gép

A tíz éve betonon rostokló, 50 személyes Bombardier CRJ–200-ast 230 millió forintért vette meg egy magyar vállalkozás, amely a gépet üzleti céllal adná bérbe. A cég ügyvezetője Szijjártó Péter volt államtitkára, aki egyben annak a banknak a felügyelőbizottsági tagja, amely a projektet hitelezheti.

hirdetés

230 millió forintért értékesítette a Malév felszámolója a hajdani nemzeti légitársaság utolsó vagyonelemeinek egyikét, a HA-LNA lajstromjelű, Bombar­dier CRJ–200-as repülőgépet – tájékoztatta a Népszabadságot Jakab Irén, a Malév felszámolójának illetékes munkatársa. A vevő magyar a Sectum Air Services Kft., amely már átutalta a vételárat, és a repülőgép új tulajdonosaként megkapta a jármű üzemeltetésével kapcsolatos teljes dokumentációt is.

A repülőgép tíz éve nem emelkedett a levegőbe, s bár egy ideig szakszerűen tárolták, az utóbbi években jelentősen elhanyagolták. A Malév Express színeiben egykor szebb napokat látott, 48 személyes repülő jelenleg Ferihegyen az úgynevezett hajtóművező mellett várja sorsa jobbra fordulását.

A repülőgép kormányzati utakra szállíthatja majd az állami vezetőket. A Népszabadság megtalálta a Sectum Air Services Kft. pénzügyi befektetőinek képviselőjét, Boris Mihályt, aki elmondta: üzleti célú repülőként kívánják hasznosítani beszerzésüket. A vásárlást elsősorban azzal indokolta, hogy piackutatásuk szerint Magyarországon nincs olyan, bárki által bérelhető gép, amely ilyen utasszámot ki tudna szolgálni.

– Business jetként húsz-harminc személyes, komfortos utastérrel van üzleti realitása az üzemeltetésnek, így azt cégek vagy sportegyesületek is kibérelhetik privát utakra – mondta Boris. Ugyanakkor leszögezte: jelenleg a gép műszaki átvilágítása zajlik, tehát konkrét döntés még nem született.

Arra a kérdésre, hogy bérbe adják-e majd kormányutakra, illetve indulnak-e a kormányzati repüléseket érintő közbeszerzéseken, úgy reagált, semmilyen felhasználási módot sem zárnak ki.

Forrás: Népszabadság / Malév archív
Forrás: Népszabadság / Malév archív

(forrás: Népszabadság)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai