hirdetés
hirdetés

Kovács Ágnes 2019-ben Budapest kulturális és turisztikai nagykövete

Kovács Ágnes olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó vehette át a Budapest kulturális és turisztikai nagykövete díjat idén - tájékoztatta az elismerést alapító Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) szombaton az MTI-t.

hirdetés

A díjat péntek este a Budapesti Kongresszusi Központban rendezett turisztikai évadnyitó gálán Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes és Bán Teodóra, a BFTK ügyvezetője adta át. A méltatás szerint az idei díjazott - kapcsolódva Budapest Európa sportfővárosa 2019 titulásához - kiváló sportoló: olimpiai bajnok, kétszeres világ- és hétszeres Európa-bajnok, világkupa-győztes, örökös magyar bajnok úszó. Többször megválasztották Európa legjobb úszójának, a világ legjobb sportolói között tartják számon a mai napig. Olyan embernek adták át a díjat - fűzték hozzá -, aki nemzetközi szinten is kimagasló teljesítményével és elismertségével méltó módon képviseli a fővárost és személyével hozzájárul Budapest imázsának építéséhez.

Közölték továbbá: az eseményen köszöntőt mondott Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója. A közlemény szerint Szalay-Bobrovniczky Alexandra beszámolt arról, hogy 2019-ben Budapest Európa sportfővárosa. Kiemelte: az egész évnek "markáns sporttematikája" lesz az eddigi eredmények, fejlesztések hangsúlyozásával, továbbá azzal, hogy a nagy népszerűségnek örvendő, már meglévő sportprogramok mellé speciálisan az évadhoz kapcsolódó új, ingyenes események várnak mindenkit. A Budapest kulturális és turisztikai nagykövete elismerést a BFTK mint Budapest hivatalos kulturális és turisztikai szervezete alapította 2017-ben.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai