Kulturális projektmenedzsment ismeretek oktatása

Budapesti Corvinus Egyetem MMI Turizmus Továbbképző és Kutatóközpont által indított Kulturális turisztikai menedzser szakirányú továbbképzés a kulturális turizmussal, a kulturális projekt- és intézménymenedzsmenttel kapcsolatos korszerű, átfogó ismeretanyagot közvetítik a hallgatók felé. 

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A menedzserképzés kiemelt területei:

- nemzetközi és belföldi kulturális turizmus;

- kulturális támogatási rendszer, kulturális projektfinanszírozás, pénzügyi tervezés;

- kulturális marketing, kulturális promóció, médiakapcsolatok;

- kulturális intézmény- és projektmenedzsment (állami, önkormányzati, magán);

- kulturális szakigazgatás és a professzionális kulturális tevékenység keretei.

Oktatásban részt vesznek a Corvinus Egyetem oktatói és az érintett szakterületek legkiválóbb szakemberei.

A képzés két féléves, levelező munkarendű. Kéthetente péntek délután és szombaton, blokkosított rendszerben folyik az oktatás. Szakfelelős Dr. Jászberényi Melinda egyetemi docens, a BCE oktatója. A képzéshez ösztöndíj kapcsolódik, amelynek részleteiről a szakfelelőstől kap információt: jaszberenyi@uni-corvinus.hu

Szak indítása: 2018. szeptember. Jelentkezési határidő: július 30.

A képzés többek között azok jelentkezését várja, akik évtizedekkel vagy akár csak évekkel ezelőtt szereztek diplomát és ismereteiket szeretnék korszerűsíteni. Bármely képzési területen legalább alapképzésben (vagy korábban főiskolai vagy egyetemi képzésben) szerzett oklevél esetén Kulturális turisztikai menedzser, közgazdász végzettség esetén szakközgazdász végzettséget szereznek.

A képzés során a hallgatók megismerkedhetnek a turizmus és marketing fogalmaival, a turisztikai termékfejlesztéssel, látogatómenedzsmenttel, a kulturális turisztikai termékekkel és azok marketingjével. A hallgatóknak olyan vállalkozási és szervezési ismereteket és tudást kínálunk, amely képessé teszi őket a kulturális intézmények látogatóbarát kialakítására, sikeres pályázatok megírására. A rendezvényszervezés és a médiakapcsolatok kialakítása is fontos szerepet kap a képzésben. Idei tanévben először a fesztiválszervezés és fesztiválturizmus témaköre is bekerült a tárgyak közé.

A kulturális turisztikai menedzser szakon végzettek alkalmasak lesznek:

  • települési - és intézményi kulturális szervezetek – ezen belül kiemelten kastélyok, várak, múzeumok, színházak, koncerttermek, művelődési házak menedzseri feladatai ellátására,
  • különböző kulturális rendezvények, különösen fesztiválok, kiállítások menedzselésére, sajtókapcsolatok irányítására,
  • települési önkormányzatok, TDM szervezetek esetében a kultúra és turizmus területén: kulturális turizmus piac kommunikációs és marketing eszközei, ezen belül az on-line marketing eszközeinek használatára, célirányos kapcsolatépítésre a médiával,
  • kulturális és turisztikai projektek menedzselésére.

Képzéssel és a jelentkezéssel, valamint a Turizmus Továbbképző és Kutatóközpont tevékenységével kapcsolatban további információt a BCE honlapon találnak: http://uni-corvinus.hu/ttk

 


Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart problémáit

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart problémáit 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.
Esztergom megnyitotta az idei rendezvényszezont

Esztergom megnyitotta az idei rendezvényszezont 

Esztergom minden korábbinál színesebb rendezvényszezont nyit az idei évben.
Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón

Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón 

A fesztivál során immár negyedszerre osztották ki a rangos NEB díjakat, amelyek innovatív és fenntartható európai projekteket díjaznak

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.