Menedzser szemléletű kulturális turizmus továbbképzést indít a Budapesti Corvinus Egyetem

A kulturális turisztikai menedzser szakirányú továbbképzési szak azok jelentkezését várja, akik a kultúra, a kulturális turizmus területen tevékenykednek és turizmus, marketing valamint menedzsment ismereteiket szeretnék bővíteni levelező képzés formájában. 

A képzés során a hallgatók megismerkedhetnek a turizmus legújabb trendjeivel, a turisztikai termékfejlesztéssel, a kulturális turisztikai termékekkel és azok marketingjével. Vállalkozási és szervezési ismeretek is ad a képzés, hangsúlyozva a szak gyakorlatorientáltságát.

A képzés indítását az indokolja, hogy a jelen kommunikációs kihívásainak kizárólag a legmagasabban képzett szakember-gárda képes megfelelni, olyan tudatos stratégia mentén, amely jóval túllép az eddig megszokott középszerűségen, és a tudatos márkaépítést alkalmazza.

Turizmus szemszögéből közelítve megállapítható, hogy a kultúra egy olyan kitörési pont lehet, amely a hagyományokra és az értékteremtésre alapozva elérheti a magasabb költési szinttel rendelkező látogatókat. Ezen teljesítményhez nélkülözhetetlen a 21. századi látogatóbarát intézmények kialakítása, a social media hatékony alkalmazása és a kulturális turisztikai szolgáltatások tudatos menedzsmentje. 

A Marketing és Média Intézet keretében működő Turizmus Továbbképző és Kutatóközpont által indított szakirányú képzések a legkorszerűbb turizmus, marketing, menedzsment szemléletet közvetítik a hallgatók felé. Oktatásban részt vesznek a Corvinus Egyetem oktatói és a turizmus szakma legkiválóbb szakemberei. Szakfelelős Dr. Jászberényi Melinda egyetemi docens, a BCE oktatója. 

A képzés két féléves, levelező munkarendű, kéthetente péntek délután és szombaton, blokkosított rendszerben folyik az oktatás. 

E képzés keretében végzettek alkalmasak lesznek a települési- és intézményi kulturális szervezetek– ezen belül kiemelten kastélyok, várak, múzeumok, színházak, koncerttermek, művelődési házak, továbbá különböző kulturális rendezvények, mint fesztiválok, kiállítások stb., települési önkormányzatok, TDM szervezetek – menedzseri feladatai ellátására.

A kultúra és turizmus területén alkalmassá válnak a kulturális turizmus piac kommunikációs és marketing eszközeinek, ezen belül az online marketing eszközeinek használatára, célirányos kapcsolatépítésre a médiával, kulturális turisztikai projektek menedzselésére.

Az itt végzettek tudását elismerik a kulturális turizmus, az örökségvédelem, a műemlékvédelem, kulturális rendezvények és egyéb kulturális területeken, továbbá az önkormányzatoknál, illetve a turizmus szervezeteknél

További információ itt olvasható. 


Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját

Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját 

A veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről.
Sok magyar hitelből nyaral idén - árstop nem lesz a balatoni szolgáltatók esetén

Sok magyar hitelből nyaral idén - árstop nem lesz a balatoni szolgáltatók esetén 

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben

Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben 

Május 12-én, vasárnap rendezi az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" a tavaszi Nevelőszülők Találkozóját, ahová mindenkit sok szeretettel várnak.
Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.
Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.