Levélben köszöntötte a szállodásokat a kormánybiztos

Bienerth Gusztáv kormánybiztos elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni a Magyar Szállodaszövetség idei közgyűlésén, azonban levélben köszöntötte a résztvevőket.

„Legnagyobb sajnálatomra nem tudok személyesen eleget tenni a meghívásnak, mivel a közgyűlés napján a Budapest 2024-es olimpiai pályázat küldöttségét vezetem a Nemzetközi Olimpiai Bizottság svájci székhelyén” – írta a kormánybiztos.

„Bízom abban, hogy a közgyűlés nemcsak egy sikeres és eredményes évről tud számot adni, hanem értékeli és elismeri Magyarország Kormányának a turizmus fejlesztésével összefüggő számtalan döntését és intézkedését is. Önök ezeket jól ismerik, hiszen érdemi és rendszeres az együttműködés a kormánybiztosság és az MSZÉSZ között. Ismerik a Kormány stratégiai döntését is, hogy a turizmust egy fejlesztési ágazatnak minősítette, ahová célszerű és érdemes befektetni, hiszen abból a nemzetgazdaság egésze profitálhat. Ez az a nemzetgazdasági terület, ahol a kis- és középvállalkozások, a nagy befektetők, a magyarok és a külföldiek egyaránt megtalálhatják üzleti számításukat, amennyiben a befektetések eredményeit nemcsak mennyiségi, hanem minőségi értelemben is fejleszti a turisztikai kínálat.

Bízom abban, hogy a közgyűlés nemcsak a 2016-os évek értékeli pozitívan, hanem támogatja az előttük álló feladatokat is, és az egész ágazat érdekében történő fejlesztések során a megkezdett irányban folytatódhat tovább az együttműködés” – olvashattuk a levélben.


Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.