Magyar fogásokkal eteti a turistákat a Cityrama

A Cityrama Utazási Iroda bemutatta új prospektusait, melyben újdonságként egy „Eat Hungary – Gourmet Walking Tour” elnevezésű gasztrotúra is szerepel.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Cityrama Utazási Iroda a Grand Café Liberté Kávéházban mutatta be 2016. május 4-én mindhárom megújult prospektusát. Az üzleti reggeli egy prezentációval indult, mely során Erdei Bálint, a Cityrama ügyvezetője a cég történetét ismertette az 1987-es alapítástól kezdve napjainkig. A kezdetben garantált időpontokban, „élő idegenvezetéses” városnézések szervezésével foglalkozó iroda közel 30 év alatt jelentősen átalakult, jelenleg három meghatározó üzletága van, melyek a következők:

1. Sightseeing Tours: budapesti és vidéki, fél- és egynapos városnézések

2. Személyszállítás: 16 gépjárműből álló saját flotta: személyautók, Mercedes és Ford mini- és midibuszok, 50 fős Bova busz, valamint 3 db eredeti Trabant 601-es.

3. DMC: komplex utazási szolgáltatások

A Cityrama másik ügyvezetője, Szabó Krisztián az elmúlt időszak programváltozásait mutatta be. Kezdetben csak egy prospektussal voltak jelen a piacon, melyben kilenc városnézés szerepelt. A 2016/17-es szezonban viszont már 20 különféle programot kínálnak a piros színű SIGHTSEEING TOURS kiadványban (ezek 5 nyelven foglalhatók), 18 túra szerepel a zöld színű PRIVATE TOURS prospektusban (30 nyelven foglalható) és szintén 5 nyelven foglalható a sárga prospektusban szereplő, kis csoportos, 4 órás IDEAL CITY TOUR.

Lévay Balázs, a Cityrama értékesítési és marketing menedzsere a 2016/17-es szezonban debütáló gasztronómiai sétát ismertette a partnerekkel. Az új program a Magyar Turizmus Zrt. 2016-os „Gasztroélmények éve” koncepciójára építve az „Eat Hungary – Gourmet Walking Tour” nevet kapta. Májustól októberig, hétfőn, csütörtökön és pénteken 15.00-kor, novembertől márciusig pedig péntekenként 14.00 órai kezdettel indul a tematikus gyalogos városnézés. A program során a magyar konyha különlegességeit 6 helyszínen 10 különböző kóstolóval mutatja be angol nyelven az idegenvezető. Az érdeklődő turisták, miközben a belvárosi nevezetességekkel ismerkednek, biztosan jól is laknak. A különleges sajtoktól és szalámiktól kezdve a lángoson, hurkán, kolbászon, savanyúságon keresztül a Túró Rudiig és kürtőskalácsig több magyar specialitást is végigkóstolnak. A program a CITYRAMA irodájából indul és a Belvárosi Piacot (korábbi nevén Hold utcai Piac) érintve a történelmi zsidó negyedben ér véget.

A prezentációk után következett a reggeli. A füstölt lazacos, aszalt szilvás kacsamell canapé falatok és a spanyol omlett mellé a baristák által készített kávékülönlegességeket kóstolhatták meg a résztvevők. A találkozó jó lehetőséget biztosított a Cityrama Utazási Irodának és partnereinek egy kötetlen beszélgetésre is.


Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő

Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő 

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom. 
Hétfőtől ismét jelentős fennakadások a ferihegyi reptér felé vezető úton

Hétfőtől ismét jelentős fennakadások a ferihegyi reptér felé vezető úton 

Április 22-én kezdődik az útfelújítás negyedik üteme a a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérhez vezető utakon.
Visszatér az Uber Magyarországra

Visszatér az Uber Magyarországra 

Április 16-án hivatalosan lezárult a jóváhagyási folyamat.
Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága

Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága 

Beszállás előtt a BARK Air egyik légiutaskísérője a kapuban fogadja a kutyákat, hogy segítsen nekik nyugodtan venni az előttük álló akadályokat.
Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat

Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat 

Mennydörgésre és villámlásra ébredtek szerda reggel az Egyesült Arab Emírségek lakosai.
Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről

Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről 

Bővül az osztrák légiátrsaság kínálata.
Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál

Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál 

A nagyszabású fejlesztés megvalósítása érdekében 64 francia autópálya-pihenőben most 320 Siemens gyorstöltőt telepítettek.
A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből

A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből 

Isztambul a második törökországi város, amely már Debrecenből is közvetlenül elérhető Antalya után.
Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően

Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően 

Izrael vasárnap reggel megnyitotta légterét a szombat éjszakai, sikeresen kivédett légitámadás után, jelentették be hivatalosan Izraelben.
Melyik lesz az év ötödik kerékpárútja?

Melyik lesz az év ötödik kerékpárútja? 

A pályázat célja, hogy minél több vonzó bringás helyszínt tegyen ismertté.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.