hirdetés
hirdetés

Magyar fotós munkája lett a National Geographicon a nap képe

Dvornik Gábor misztikus, mesébe illő sződligeti felvétele mind a nemzetközi NatGeo munkatársait, mind a magazin Facebook-oldalának követőit lenyűgözte.

hirdetés

A National Geographic rendszeresen kiválasztja és kihirdeti a nap fotóját azokból a képekből, melyeket az olvasók küldenek be a magazinnak. Január 3-án nem más lett a kiválasztott, mint egy magyar fotós, Dvornik Gábor sződligeti képe.

Gábor, aki kevesebb, mint egy kilométerre lakik a fotózás helyszínétől, a következőt írta a magazinnak: „Ez a kis tó az életem része. Szinte minden hónapban kijövök ide fotózni, van, amikor hetente. Mind a négy évszakban különleges itt a levegő, de az ilyen szép, ködös napok ritkák, mivel a Duna közelsége miatt szinte folyton fúj a szél.”

Fotó: Dvornik Gábor
Fotó: Dvornik Gábor

A kép elkészülte előtt Gábor csupán három órát aludt, hogy a tökéletes fotó érdekében időben odaérjen a tóhoz. "Rendkívül kísérteties volt a táj. Úgy éreztem, mintha egy mese elvarázsolt földjén járnék. Olyan izgatott voltam, hogy körülbelül ötszáz felvételt készítettem, és háromszor is körbesétáltam a tavat” - mondta a fényképész.

A National Geographic Facebook-oldalára kiposztolt fotó eddig 132.855 lájkot és 18.004 megosztást kapott, valamint több mint 1.300 hozzászólás méltatja a képet.

(forrás: National Geographic)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai