hirdetés
hirdetés

Még több látnivaló a FiumeiGuide-ban

Befejeződött a Fiumei úti sírkert bejárását segítő alkalmazás, a FiumeiGuide fejlesztésének második üteme: a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) a fejlesztés során növelte az elérhető célállomások számát és új funkciókkal, például tematikus sétákkal is bővítette az alkalmazást.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

A NÖRI pénteki közleménye szerint a Miniszterelnökség támogatásával, mintegy 10 millió forintból megvalósult második fejlesztési ütemben iPhone készülékekre is elérhetővé tették az ingyenes alkalmazást. A felkereshető személyek, valamint látnivalók listája is bővült, immár 150 kiemelt célpont kereshető fel az applikáció segítségével. Bekerült az alkalmazásba például Xántus János, a budapesti állatkert alapítója, a néprajzi múzeum gyűjteményének megalapozója, valamint Csók István. Ugyanígy érdekességek és hasznos információk tudhatók meg mostantól például Csortos Gyula, Makk Károly, Zwack Péter és Barabás Miklós életéről, temetéséről vagy síremlékéről.

A második ütemben új funkciókkal is bővült az applikáció: mostantól lehetőség van a kiválasztott célpontokból egyéni sétákat összeállítani, vagy címkék segítségével mintegy 35 tematikus séta közül választani. Az alkalmazás segítségével áttekinthetők és bejárhatók például a sírkert legméretesebb építményei, legszebb szobrai vagy az építészek, feltalálók, filmkészítők, gyárosok, mérnökök, sportolók és színészek sírjai.

A NÖRI célja az, hogy a Fiumei úti sírkert olyan közösségi és kulturális térré alakuljon, amely a magyar nemzet történelmét, kultúráját, fejlődését meghatározóan befolyásoló személyek munkásságát, életét, több korszak lenyomatát egy egyedülálló perspektívából ismerteti meg a hazai és külföldi látogatókkal, hiszen az alkalmazás angol nyelven is elérhető. Emellett fontos cél, hogy a NÖRI minél több felületen tudja megszólítani a fiatalabb generáció tagjait - hangsúlyozzák a közleményben.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai