hirdetés
hirdetés

Megnyílt a Lazareum Domonyvölgyben

Igazi színes őszi időben várta a Domonyvölgyi Lázár Lovaspark az utazási irodai partnerek számára szervezett study tour résztvevőit november 8-án.

hirdetés

A Lázár fivérek idén több fejlesztéssel és egy páratlan attrakcióval tették még vonzóbbá a mintegy 9 hektáros parkot, amelyen Lázár Vilmos tulajdonos és Darázs György igazgató személyesen vezette körbe a meghívottakat. Megújult a régi csárda ablakrendszere, a Tornácos csárda vizesblokkja, de gyönyörűen ropog a tűz az új kemencetető alatt is. Igazi családbarát parkoló várja a látogatókat, de még a honlap is megújult, ahol reklámfilmeken keresztül kaphatunk ízelítőt a park látványosságaiból.

És megnyílt a Lazareum is, egy olyan színes múzeum és bemutatóterem, ahol a fogathajtás történetével, a Lázár testvérek sikereivel ismerkedhetünk meg. A Lazareumba való belépéskor a moziteremben egy videó fogadja a látogatót, mely a fogathajtás történetét és a Lázás fivérek sikerútját mutatja be. A kisfilm 9 nyelven készült el, többek közt mandarinul is. A következő teremben a Lázár család életéből, a gyerekkor és a versenyek feledhetetlen éveiből láthattunk színes fotókat. Igazi meglepetés volt számunkra a Trófeaterem, ahol a terem szinte minden részén elhelyezett tükrök, a padlón és falakon vitrinek fantasztikus fényt adnak a trófeáknak, érmeknek, melyekből nem volt hiány a Lázár fivérek életében. Vilmos, aki a versenytársai szerint is kötélidegzetű, díj-, maraton- és akadályhajtásban is egyformán erős, kilencszeres kettesfogathajtó világbajnok, és negyed évszázada a világ legnagyobb hajtói között tartják számon. Akárcsak Zoltánt, aki a világon egyedülálló módon hétszer a kettesek, kétszer a négyesek között világelső, egy éven belül kettes és négyesfogatható versenyen  is aranyérmet szerzett, és őrületes tempója és lendülete miatt „ördöglovasnak” is becéznek Sándor Móric után. 21 világbajnoki cím, öt év veretlenség díjhajtásban: édesapjuk álmát, hogy világbajnokok legyenek, a fiúk messzemenően valóra váltották.

Az utazási irodás partnereket friss pogácsával, pálinkával, majd lovasbemutatóval fogadták a házigazdák Szegedi Gábor fogathajtó világbajnok részvételével. A vidám program és az istállólátogatás után egy gazdag Márton-napi libavacsora következett, melyhez a vendéglátók többek közt a Szöllősi pincészet új borait kínálták. A pincészet már hosszú évek óta a ház fehérborait szállítja, ezúttal az új Irsai Olivérrel, olaszrizlinggel és kékfrankos rozéval ismerkedtünk meg.

A Márton-napi libator és újbor ünnepe már visszatérő programja a Lovasparknak. És ahogy Darázs György igazgató elmondta, a helyszín idén is nagyon népszerű, folyamatosan fogadják a turistacsoportokat. Két éve készült el  az 1800 nm-es küzdőterű, 250 fős, fűtött tribünnel rendelkező, fedeles lovarda, ahol már 1000 fős rendezvényt is tartottak. A lovaspark kedvelt helyszíne kisebb-nagyobb céges rendezvények és konferenciák, valamint esküvők számára is. Más programokból sincs hiány, a park állandó rendezvényei a Pusztaolimpia, az erdei kocsikázás, a lovasbemutató, a fogathajtóversenyek, a céges csapatépítő és főzőversenyek. Valamennyi rendezvényterem a legmodernebb technikai berendezésekkel felszerelt, projektor, vászon, hangosítás, internetelérés is biztosított.

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai