hirdetés
hirdetés

Megnyílt az Utazás kiállítás 2020

Megnyílt az Utazás kiállítás 2020 a Hungexpo területén, a koronavírus-járvány ellenére a külföldi díszvendég, Olaszország is képviselteti magát.

hirdetés

A Hungexpo A pavilonjában Olaszország több régiója is képviselteti magát, és teljes létszámmal jelentek meg. Kína szintén nagy standdal van jelen, ugyanakkor értékesítők nincsenek.

Az ünnepélyes megnyitón Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója azt mondta, bár a koronavírus terjedése mindenkit aggodalommal tölt el, de rendkívüli intézkedések bevezetése mellett megtartják a kiállítást. 

Az idei év külföldi díszvendége Olaszország, erre utalva a vezérigazgató azt mondta, a turizmus létrejötte is Itáliának köszönhető, mivel az antikvitás, a reneszánsz megismerésének igénye vonzotta az embereket az Appenin-félszigetre, és mára az ország a világ ötödik legnagyobb turisztikai célország lett. 

Hangsúlyozta, hogy az olaszok elkezdték diverzifikálni a célállomásaikat, és ezt a magyaroknak is el kell tanulnia tőlük, mert ma Magyarországnak két turisztikai célpontja van, Budapest és a Balaton, de az ország többi részét is be kell kapcsolni a turizmusba.

 

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy Budapest új vezetése a nyitottságot, és a sokszínűséget tűzte a zászlajára, mert Budapesten megtalálható az egész világ. A turizmus pedig sok mindenre megtanít minket. Arra, hogy melyek a közös értékeink és miben különbözünk, nyitottá, tesz, bátorságot ad és gazdagabbá tesz.

A főpolgármester elmondta azt is, hogy Budapest egyesítésének 150. évfordulója alkalmából egy éven át programokat szerveznek, és új turisztikai attrakcióval bővül a város a pesti alsó rakpart lezárásával. 

Fontosnak nevezte, hogy a főváros megismerje a turisták úgy igényeit, jelentéssel teli élményeket adjanak nekik.

Minczér Gábor, a belföldi díszvendég, Eger alpolgármestere azt mondta, tavaly közel 700 ezer vendégéjszakát töltöttek a városban, amelynek leglátogatottabb attrakciója továbbra is a Dobó Vármúzeum. Ugyanakkor kiemelte, hogy az egri bor újra világhírű lett, és igyekeznek a turistáknak egész évben programokat kínálni. 

Massimo Rustico, Olaszország nagykövete beszédének nagy részében a koronavírus okozta helyzetről tájékoztatott. Mint mondta, Olaszország van a legjobban kitéve a fertőzésnek, de a hatóságok azonnal cselekedtek, és proaktívan keresik a vírusgazdákat, és teljes transzparenciát hirdettek ebben.

Felhívta ugyanakkor a figyelmet egy tanulmányra, amely szerint s vírust hordozók kétharmadát soha nem találják meg, de akkor sem engedhetik meg maguknak, hogy ne izoláljanak településeket. Az ok, amiért inkább északon terjedt el az, hogy az év ezen időszakában délen kevés a turista, északon viszont a sok gyár nagy utasforgalmat generál.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai