hirdetés

Mézes-mogyorós torta vitte a prímet Miskolcon

Idén a kellemesen mézes, mogyorós ízvilágú, látványra is megkapó tortát választották Miskolc tortájának.

hirdetés

A belvárosi Miskolci SZC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája kapta meg a diósgyőri törökmogyorófa legendájához köthető Miskolci mézes mogyorós tortájáért a jeles elismerést.

A miskolci TDM, a MIDMAR Miskolci Idegenforgalmi Nonprofit Kft. a miskolci járásban működő cukrászatok számára hirdette meg hagyományteremtő céllal, már negyedik alkalommal a Miskolc torta 2017 versenyt.

A Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang rendezvényeihez kapcsolódó pályázat sajtótájékoztatóval egybekötött eredményhirdetésére a Művészetek Házában került sor csütörtök délután.

A szakmai zsűri elnöke Lazányi János miskolci mestercukrász, tagjai Mátyás Rudolf Oscar díjas világbajnok mesterszakács, Garbóczi Ferenc szikszói mestercukrász.

A pályázati feltételek között szerepelt, hogy a torta magyaros ízvilágú legyen, természetes hozzávalókat tartalmazzon és kreatív új ötlet, ugyanakkor mindennapos elkészítésre alkalmas saját receptúra szerint készüljön.

A Miskolci mézes mogyorós torta
A Miskolci mézes mogyorós torta


Az előző évben a versenyre már nevezett tortával ez évben pályázni nem lehetett. Minden cukrászat csak egy tortával nevezhetett. A zsűri fentieken túl vizsgálta a küllemet, a szín- és az ízharmóniát is. Idén hét jelentkezőből öt adta le a tortáit határidőre.

A pályázók átadták a torta készítésének technológiai leírását és a felhasznált nyersanyagok listáját is, mely tájékoztatóként és kontrollként szolgált az értékeléshez, illetve a természetes hozzávalók ellenőrzéséhez.

Az eredményhirdetésen a szervező nevében Nagy Júlia TDM menedzser köszöntötte a megjelenteket. A zsűri elnöke a nyertes torta készítőjének oklevelet adott át, mely a vállalkozást egy évig jogosítja fel a „Miskolc torta 2017” kitüntető cím viselésére, de a többi pályázó is emléklapot kapott, elismerve a verseny szakmai színvonalához történő hozzájárulásukat. A szervező a torták mellett a pályázók nevét és az általuk készített torták elnevezését is nyilvánosságra hozta.

A nyertes vállalkozás mellett a Rossita Kisvendéglő "Miskolci körtés mogyorós", az Avasi Cukrászda "Nyári tizedes" és a Balajti Cukrászda "Bükkaljai, zamatos karamellás" és az Éden Cukrászda "Maccacupi" elnevezésű tortái is kivívták a szakmai zsűri elismerését, a kiírási feltételek értelmében azonban csak egy nyertes torta kihirdetésére volt lehetőség.

Az új Miskolc torta hamarosan kapható lesz a Tourinform irodával és Miskolc Bolttal egy helyiségben működő Miskolc Café-ban, illetve a miskolci TDM igyekszik minél több helyen, marketing kiadványokban bemutatni a díjnyertes terméket. A Miskolc torta hozzájárul ahhoz, hogy a miskolci, helyi, értékes alapanyagokból készült termékeket megízlelhessék az ország minden pontján és népszerűsítse városunk gasztronómiai kultúráját.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai