Miért jó az IWI Wellness és Spa menedzser képzés?

interjú Parti Reginával, a Buddha-Bar Klotild Palace Spa Managerével.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Miért és hogyan kezdtél el a wellness & spa területtel foglalkozni?

Főiskolai közgazdász diplomát szereztem szállodai menedzsment szakterületen. Emlékszem, az iskolában a kedvenc tantárgyam a marketing mellett az egészségturizmus volt. Mindig is foglalkoztatott a téma, hogy miként tudjuk kialakítani a test, lélek, szellem egyensúlyát, hogyan élhetünk teljes és boldog életet a mai rohanó, stresszes világban. Tudtam, hogy jövőmet a szállodaiparban képzelem el, viszont olyan területen szerettem volna tevékenykedni, ahol akár 15 perc leforgása alatt a vendég elérheti a fentiekben említett egyensúlyt.

Milyen fő állomásai voltak a karrierednek? Melyeket tartod a legfontosabb eredményeidnek?

Mivel ez a szakma folyamatosan fejlődik, így az én életem és szakmai karrierem is folyamatos változásokon megy keresztül. Úgy érzem, ahogy telnek az évek és formálódik a spa & wellness szolgáltatáshoz való hozzáállásom, úgy változnak ezek a fordulópontok is. Jelen pillanatban a következő három dolgot tudnám megemlíteni; talán ezek azok, melyeknek nagyobb szerepe volt az eddigi szakmai karrierem során:

• Főiskolai útkeresésem után rátaláltam az IWI Wellness és Spa Menedzser képzésére. A képzés számomra sorsfordító volt, hiszen rájöttem, hogy ez az, amit keresek. Rengeteg olyan előadást hallottam, amik meghatározó hatással voltak/vannak jelenlegi spa & wellness manageri munkásságomra.

• Lehetőséget kaptam, hogy Magyarország egyik legkiemelkedőbb wellness szállodájában, a Thermal Hotel Visegrádban Assistant Spa manageri feladatokat láthassak el. Mentorom nem más volt, mint Hunka Erika, szintén egykori IWI hallgató, a Thermal Hotel Visegrád spa managere. Az ő dinamikus hozzáállása, széleskörű tudása példaértékű volt számomra.

• 2012. júniusában csatlakozhattam Budapest legújabb 5 csillagos szállodájának, a BUDDHA-BAR HOTEL KLOTILD PALACE pre-opening csapatához, mint Spa manager.

Annak idején miért döntöttél úgy, hogy elvégzed az IWI Wellnes és Spa Menedzser a tanfolyamot?

Szerettem volna a gyakorlati tudásom mellé széleskörű, elméleti ismereteket is szerezni spa & wellness témakörben. Az IWI képzése egyedülálló volt Magyarországon, így nem is volt kérdés, hogy a tavasszal induló tanfolyamra beiratkozom. Már az elején bebizonyosodott, hogy jól döntöttem, hiszen az oktatók olyan univerzális ismereteket adtak át nekünk, melyek nemcsak elméletben, hanem a gyakorlatban is nagyon hasznosak a spa & wellness területén, legyen szó marketingről, pénzügyekről vagy projektmenedzsmentről.

Kiknek ajánlanád a képzés elvégzését?

Minden olyan hölgynek és úrnak, akik az aktuális piaci elvárásoknak, legújabb spa & wellness trendeknek megfelelő ismeretanyagokkal szeretnék tudásukat bővíteni ahhoz, hogy a jövőben a legjobb spa managerekké válhassanak akár belföldön, akár külföldön.

Hogyan tudod hasznosítani a megszerzett ismereteket a mindennapi munkád során?

Nagyon szerencsésnek tartom magam, hogy a képzés ideje alatt gyakorlati, szakmai munkát végezhettem, így mind elméleti, mind gyakorlati síkon 100%-os támogatást kaphattam, ahhoz, hogy Spa manager lehessek.


Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart problémáit

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart problémáit 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.
Esztergom megnyitotta az idei rendezvényszezont

Esztergom megnyitotta az idei rendezvényszezont 

Esztergom minden korábbinál színesebb rendezvényszezont nyit az idei évben.
Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón

Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón 

A fesztivál során immár negyedszerre osztották ki a rangos NEB díjakat, amelyek innovatív és fenntartható európai projekteket díjaznak

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.