hirdetés
hirdetés

Milyen eszközökön tévézik a lakosság?

A Nielsen Közönségmérés adatai alapján 2014 őszén a magyar tévés háztartások több mint 70 százalékában volt digitális vétel, és közel 3,5 millió háztartás fizetett elő tévészolgáltatásra Magyarországon. Az IPTV elterjedtsége 10 százalék feletti.

hirdetés

A digitális televíziózás 2011-től folyamatos növekedést mutatott az elmúlt években. 2012-ben 51, 2013-ban 66, 2014-re pedig 71 százalékot ért el a valamilyen digitális vételi móddal rendelkező háztartások aránya. A legtöbben egy vagy két televíziót használnak, 11 százalékban pedig hármat vagy még többet.

2013-hoz képest az LCD, plazma, vagy LED, illetve a HD-re alkalmas készülékek népszerűsége is növekedett, illetve kevesebben használnak 10 évnél idősebb tévét. A háztartások 89 százalékában van mobiltelefon - ezeknek a fele már okostelefon – 64 százalékában számítógép, ugyanilyen mértékben internet, és többségben vannak azok, akik már nem vagy nem kizárólag PC-t használnak. A tablet is egyre elterjedtebb lett, mobilon viszont kevesen tévéznek még.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai