Négycsillagos szállodát adtak át Hollókőn

Négycsillagos wellness szállodát adtak át pénteken Hollókőn, a Nógrád megyei világörökségi faluban.

A több mint 2 milliárd forintos beruházásban megépült Castellum Hotel megnyitó ünnepségén Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter kiemelte, hogy Hollókőnek és térségének nagy szüksége volt már egy minden igényt kielégítő szállodára, hiszen évente mintegy 110 ezer turista látogat a világörökségi helyszínre.



A 68 szobás, 120 fős étteremmel rendelkező komplexum akadálymentesített, és a megújuló energiaforrások tudatos használata jellemzi, hiszen az áramot napelemek szolgáltatják, és az épület nyolc százalékát valamilyen megújuló energiával működtetik - mondta a tárcavezető.



A szálloda négycsillagos minősítését igazoló hivatalos tanúsítványt Niklai Ákos, a Magyar Szálloda és Éttermi Szövetség elnöke adta át. Elmondta, a hotel, a szövetség legújabb tagja az ötévente megújítandó minősítését a nemzetközi védjegyrendszer alapján nyerte el, ez hitelesen tájékoztatja a vendégeket arról, hogy milyen szolgáltatásra számíthatnak itt.



Becsó Zsolt (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője azt emelte ki az ünnepségen, hogy Kelet-Nógrádban jelentős előrelépések történtek a turisztikai attrakciófejlesztések terén - többek között megújult a Magyarország egyetlen falujaként az UNESCO világörökségi listáján szereplő Hollókő ófaluja is -, de a vendégfogadás minőségi és mennyiségi feltételein még továbbra is javítani kell, ezért nevezte nagyon fontosnak a beruházást a kapacitáshiányos térségben.

Forrás: MTI

Forrás: Vendég&Hotel Online


KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként megszerezte a Green Key minősítést.
MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén

MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén 

Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i hosszú hétvégét, írták friss közleményükben.
Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya?

Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya? 

Utazni, új helyeket megtapasztalni élmény, de vajon élmény lehet-e egy ilyen helyen dolgozni? 
Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett

Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett 

Átadták az Alvásbarát Szálloda idei minősítési díjait az Alvás Világnapja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián.
Újabb hétvége, újabb tűz  egy hotelben

Újabb hétvége, újabb tűz egy hotelben 

Ezúttal egy etyeki szálláshelyen égett a berendezés.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.