hirdetés
hirdetés

Jól ismert a szakma számára új turizmus miniszteri biztos

Két éves időtartamra jelölt ki Rogán Antal kabinetfőnök, a turisztikai térségek fejlesztésével kapcsolatos állami feladatok elvégzésére új miniszteri biztost, dr. Guller Zoltán személyében - derül ki a pénteki Magyar Közlönyből. Az új miniszteri biztos jelenleg a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

hirdetés

A legfrissebb közlöny alapján a vezérigazgató megkapta a turizmus miniszteri biztos címet.  A miniszterelnök kabinetfőnökének 7/2020. (VI. 26.) MK utasítása miniszteri biztos kinevezéséről: "...jogkörömben eljárva a turisztikai térségek fejlesztésével kapcsolatos állami feladatok koordinációjára 2020.július 1. napjától 2022. június 30. napjáig terjedő időtartamra dr. Guller Zoltánt miniszteri biztossá nevezem ki."

Guller Zoltán miniszteri biztos feladatkörében gondoskodik különösen: az egyes turisztikai térségek fejlesztése érdekében szükséges kormányzati feladatok összehangolásáról, az egyes turisztikai térségek fejlesztési forrásainak hatékony felhasználásához szükséges koordinációsfeladatok ellátásáról, a kormányzati, valamint a civil és a szakmai szervezetekkel, továbbá az önkormányzatokkal valóegyüttműködés kialakításáról, a turizmus fejlesztésében érintett hazai és külföldi vállalkozásokkal, gazdasági szereplőkkel valókapcsolattartás megszervezéséről, a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 megvalósításához kapcsolódó nyomonkövetési feladatokkoordinációjáról, a megvalósításban érintett szereplőkkel való kapcsolattartásról.

A szektorra nézve kedvező lehet, hogy a nemrég felállt Gazdaságvédelmi Operatív Törzs kilenc állandó tagjának egyike a Magyar Turisztikai Ügynökség.

(forrás: Portfolio)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai