hirdetés
hirdetés

Nem változtatnak utazási terveiken a magyarok

A magyarok kicsivel több mint fele jelenleg optimista, és nem változtat utazási tervein a járvány felfutása ellenére - derül ki a Pulzus kutatásából, amelyet a Napi.hu számára készített.

hirdetés

A Pulzus Kutató reprezentatív felmérése szerint a magyarok 53 százaléka nem változtatott utazási tervein annak ellenére, hogy az elmúlt napokban egyértelműen romlottak a járványmutatók szerte a világon - sőt Magyarországon a járvány reprodukciós rátája világviszonylatban is rendkívül magasra emelkedett.

A megkérdezettek mindössze 15 százaléka nyilatkozott úgy, hogy inkább belföldi desztinációkat keres, 8 százalékuk, ha utazna is külföldre, az kevesebb időre tervezi, mint a korábbi években. A válaszadók 24 százaléka nem fog utazni egyáltalán, ez azonban nem feltétlenül a koronavírus következménye.

A válaszadók kor szerinti bontásából például az derül ki, hogy a 60 éven felüliek körében sokkal magasabb azok aránya, akik egyáltalán nem fognak jövőre utazni: 39 százalék. Nem meglepő módon csak 32 százalékuk mondta, hogy nem változtat meglévő utazási tervein. A 18-39 éves korosztály a leginkább derűlátó, 65 százalékuk nem számol a járvány hatásaival.

Az iskolai végzettséget nézve az látszik, hogy minél magasabban kvalifikált valaki, annál inkább utazna 2022-ben. Emögött valószínűleg nagyrészt a jobb anyagi lehetőségek állnak.


Hasonló lehet a magyarázata annak is, hogy a budapestiek terveznek a legnagyobb arányban külföldre utazni, még akkor is, ha nem annyit, mint korábban. Az ő körükben ez az arány 19 százalék, többszöröse a kisebb településen élőkének.A Pulzus Kutató felmérése 1000 fő megkérdezésével történt, a válaszok reprezentálják a magyar felnőtt lakosság véleményét. Ez azt jelenti, hogy az adatok nem, kor, iskolai végzettség és településtípus szerint a magyar alapsokasági adatoknak megfelelően tükrözik a felnőtt, 18 pluszos lakosság véleményét.

(forrás: napi.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk