hirdetés
hirdetés

Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 5 percben

A Turizmus Summit 2017 rendezvényre készült el az az animációs film, amely közérthetően és egyszerűen mutatja be: melyek a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 céljai, és milyen eszközrendszerrel lehet ezeket elérni. Magát a stratégiát október elején fogadta el a Kormány, a teljes dokumentum szintén letölthető a Magyar Turisztikai Ügynökség weboldaláról.

hirdetés

A Kormány által 2017. október elején elfogadott Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 meghatározza a következő időszakban azt a keretrendszert, amelyben az állam és a piac közösen gondolkodik Magyarország turizmusának jövőjéről.

A Stratégia a következő 13 év turizmusának nagykönyve, zsinórmértékként szolgál a turizmus minden cselekvő szereplője számára. A stratégiában megfogalmazott missziónk, azért dolgozni, hogy elmeséljük Magyarország történetét, és a turizmus fejlesztésén keresztül biztosítani tudjuk az ország gyarapodását.

A Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 célja, a magyar turizmus GDP-hez való közvetlen és közvetett hozzájárulása a jelenlegi 10-ről 16 százalékra növekedjen 2030-ra, Magyarország 19 helyet lépjen előre a turizmus nemzetközi versenyképességi listáján, valamint 30 új városból váljon elérhetővé légiközlekedéssel Budapest. Emellett a kereskedelmi szálláshelyeken megduplázódjon a vendégéjszakák száma, a fejlesztéseknek köszönhetően 1000 szállás- és vendéglátóhely újul meg, és a Magyar Turisztikai Ügynökség részvételével 500 projekt valósul meg a következő 13 évben.

A stratégiához illeszkedő fejlesztésekhez a Kormány minden eddiginél nagyobb mértékű, több mint 820 milliárd forint forrást biztosít 2030-ig. A stratégia végrehajtásával Magyarország elfoglalhatja méltó helyét a világ turizmusában.

A Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 teljes dokumentuma itt tekinthető meg. 

A Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 céljait és eszközrendszerét bemutató animációs kisfilmet pedig itt nézhetik meg:

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai